Noi reguli auto

Noi reguli pentru înregistrarea auto, înmatricularea auto și păstrarea numerelor

"în Știri" by

Noi reguli auto din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru procedura înregistrării, radierii, înmatriculării și eliberarea autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a vehiculelor a fost oficializat marţi.

În gestionare apare restabilită situaţia în care solicitantul operaţiunii de înmatriculare a păstrat ulterior o combinaţie a numărului de înmatriculare.

Acesta va aduce documentele necesare, alături de plăcuțe la înmatriculare, însă vor putea fi reţinute dacă combinaţia numărului de înmatriculare nu a fost restricţionată conform legii sau nu îndeplinesc cerințele impuse de lege.

Atunci când proprietarul mașinii este schimbat, adică la transcrierea dreptului de proprietate, au loc schimbări pentru cele necesare.

Așadar, pe listă nu mai găsim fişa de înmatriculare, ci faptul că a fost înregistrat la organul fiscal pe numele proprietarului, iar ideea ca în certificatul de înmatriculare al fostului proprietar să mai fie trecută transmiterea dreptului de proprietate nu mai este valabilă.

Totodată, noua lege prevede că titularul certificatului de înmatriculare sau înregistrare este obligat să solicite eliberarea unei/unor plăcuţe cu număr de înmatriculare sau înregistrare în locul celor furate, pierdute sau deteriorate, într-o limită de cel mult 30 de zile de la data la care a intervenit una dintre aceste situaţii.

Va trebui cerută autorităţii care a făcut înscrierea mașinii, până la momentul expedierii maşinii, al expirării solicitării de transmitere a dreptului de proprietate pe numele cumpărătorului, după caz, cu plata tarifului aferent.

Solicitarea înscrierii acesteia în evidenţele autorităţii se face în baza depunerii următoarelor documente:

Actul de identitate al solicitantului, cererea acestuia sau documentele care dovedesc dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul persoanei juridice, în original şi în copie; evidența achitării tarifului de păstrare a combinaţiei numărului de înmatriculare.

În cele din urmă, se clarifică proveniența  procurii necesare la înmatriculare (atunci când solicitantul/noul proprietar nu vine personal) va fi nevoie de procura autentică – unică în sensul că nu e acceptat un mandat general.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi