triaj epidemiologic

Triajul epidemiologic nu va mai fi efectuat în școli. Părinții vor avea această responsabilitate!

"în Știri" by

Triajul epidemiologic nu se va mai realiza la intrarea în școli! Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății.

În conformitate cu măsurile de protecție împotriva coronavirusului este și triajul epidemiologic, care va fi datoria părinților din toamnă. Astfel încât, temperatura nu va mai fi luată la intrarea în școli, ci acasă!

Unii medici sunt de acord cu decizia Ministrului Sănătății. Virgil Mustra, medic infecționist, a afirmat:

Majoritatea copiilor sunt asimptomatici, ceea ce înseamnă că triajul epidemiologic legat de detectarea simptomelor nu este cel mai eficient, doar se poate face, întrebările puse dacă cineva din familie prezintă simptome şi atunci poţi deduce că şi copilul e posibil să fie pozitiv în ideea în care cineva din familie are simptomatologie de COVID”.

De asemenea, directoarea Colegiului Național Gheorghe Lazăr din București justifică în detaliu decizia:

În primul rând, se aglomerează copiii la intrare şi se pierde timpul. Şi, în al doilea rând, nu toţi care au, eventual ar avea COVID ar avea și temperatură sau invers, poate cel care are temperatură nu are neapărat Covid-19. Noi am avut un caz la Bacalaureat, o fetiţă care a avut amigdalită, amigdale purulente, şi nu a putut, din cauza temperaturii, să intre şi a dat bacul în sesiunea specială, deşi nu a avut Covid-19”. 

 

Bună, mă numesc Raluca și nu, nu sunt critic de modă. Dar am 16 ani și o sete excesivă de drept. Mă înclin cât de tare pot spre această latură a justiției și am născut un vis arzător: biroul propriu de avocatură. Momentan îmi trăiesc viața de licean la filologie, îmi dezvolt pasiunea pentru proză și opinie, iar dacă vei fi atent pe medalionul meu, vei observa o aspirație spre poezie. Sper ca ceea ce citești din partea mea să te facă să spui „Fata asta chiar trebuie citită!”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi