Pentru prima dată în istorie, o femeie de culoare ar putea deveni vicepreședintele SUA!

0
69 views
Pentru prima dată în istorie, o femeie de culoare ar putea deveni vicepreședintele SUA!
Pentru prima dată în istorie, o femeie de culoare ar putea deveni vicepreședintele SUA!

Joe Biden, candidatul Partidului Democrat în cursa pentru poziția de președinte al Statelor Unite, și-a ales drept partener de campanie un fost contracandidat, și anume, Kamala Harris, o femeie de culoare și fost procuror general al Californiei.

Kamala Harris, în vârstă de 55 de ani, este prima femeie de culoare nominalizată pentru această poziție de către un partid politic american major.

Ea s-a născut în Oakland, un oraș aflat la 13 km de San Francisco, într-o familie de imigranți. A studiat la Universitatea din California și Universitatea Howard, Washington. Și-a început cariera ca avocat în departamentul procurorului din districtul Alameda, unde a fost remarcată drept „un procuror abil și cu mult potențial”, conform Los Angeles Times.

De asemenea, a fost prima femeie și prima afro-americană aleasă în funcția de Procuror General al Californiei, în 2010.

În 2014 a fost realeasă, reușind astfel să-și sporească influența în interiorul Partidului Democrat. În 2016 a decis să lase politica statală și să intre în politica federală, candidând și câștigând un mandat de senator al Statului California în Senatul Statelor Unite.

Kamala Harris candidase inițial pentru poziția de „lider al lumii libere” și chiar avea un început promițător.

Dar oricâtă susținere ai avea, politica americană este despre bani, bani pe care Harris nu îi avea, așa că decide să abandoneze cursa. Deși la începutul campaniei Joe Biden a primit critici destul de dure de la Kamala Harris, în special pentru asocierea sa cu alți democrați care susțineau măsuri oarecum radicale, acesta a ales să o numească drept partenerul său pentru cursa spre Casa Albă. 

Dacă cei doi colegi de campanie vor câștiga alegerile, va fi o premieră pentru Statele Unite, Harris având să fie prima femeie de culoare într-o astfel de poziție.

Dacă sunteți interesați de Joe Biden și platforma sa, puteți găsi mai multe detalii aici.

Autor: Sebastian Condoiu