TikTok
TikTok

În cazul care ați trăit sub o piatră până acum și nu știți care-i faza cu TikTok-ul, lăsați-mă să vă luminez. 

Fiind recunoscut internațional, acest criminal al timpului și răbdării, ce defilează sub pretențiosul nume de TikTok, a prins grai încă de pe la începutul pandemiei, când, ba din plictiseală, ba din dorința arzătoare de a se exprima, tot mai mulți tineri au apelat la serviciile gratuite și atrăgătoare ale acestei aplicații. Ceea ce ei nu știau este că aplicația provoacă dependență, indiferent de vârstă, ocupație sau naționalitate. 

Cu un minim de efort și cu un strop de creativitate (sau nu), puteți ajunge pe pagina foryou, Hollywood-ul creatorilor de conținut, ce depind de faimă și de popularitate ca de apă și socializare. 

Încă de la primele videoclipuri, majoritatea dau de gustul dulce al faimei și tind să nu se mulțumească doar cu atât. 

Vor să ajungă precum marii „influenkeri”, unii chiar uitând de valorile lor ca oameni, în cazul în care măcar știu care sunt acestea. Puteți vedea fete de doar 12 ani care arată și se comportă ca la 21 și care ar face orice (subliniez, ORICE) pentru a ajunge virale pe acest Tinder Junior, adică pe renumitul TikTok. 

Fie vreți învățați ceva nou sau doar pierdeți timpul, aplicația întâmpină cu o strânsă îmbrățișareatât de strânsă încât răpește ceea ce numiți realitate, cinci ore zburând precum 10 minute.  

Trecutul și viitorul vi se evaporă ca niște abstracții, iar voi intrați într-o stare de hipnoză. Când vă veți reveni, realul va părea ireal, iar ficțiunea, realitate. Și mai spuneți că Internetul nu ne spală uneori pe creier? 

Dar cum de este o aplicație atât de renumită?  

Simplu! TikTok-ul întrunește toate tipologiile umane și toate tipurile de conținut, fiind asemenea unui ocean – întotdeauna mai rămânând ceva de descoperit. 

Totuși, aveți grijă nu scufundați prea adânc, sau veți avea nevoie de săpun pentru a clăti ochii și, eventual, amintirile. Nu degeaba este asemănat cu site-urile de matrimoniale. 

Deci, ce spuneți? Preferați să jucați la extrem sau să rămâneți la mal și să negați existența aplicației? 

Dacă vrei afli mai multe despre cum ne influențează rețelele de socializare, click aici!