Vladimir Putin
Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a transmis în cadrul unei videoconferințe faptul că Rusia a dezvoltat primul vaccin anti-Covid. De asemenea, țara devine prima din lume care acordă drept de utilizare unui vaccin împotriva virusului.

Conform adevărul, odată ce Rusia și-a dat aprobarea folosirii propriului vaccin, populația poate începe injectarea și producerea masivă a acestuia.

În această dimineaţă, pentru prima dată în lume, un vaccin împotriva noului coronavirus a fost înregistrat”, a spus el. „Ştiu că este destul de eficient, că oferă o imunitate durabilă.”, a mai adăugat președintele.

Liderul de la Kremlin a afirmat următoarele: „Ştiu că funcţionează chiar eficient, formează imunitatea puternică şi, repet, a trecut de toate verificările necesare”

Vladimir Putin a subliniat în timpul aceleași întâlniri cu guvernanții faptul că vaccinul, fiind dezvoltat de Institutul Gamaleia din Rusia, este unul sigur şi chiar una dintre fiicele sale a fost injectată.

Aceeași sursă spune că Mihail Muraşko, Ministrul Sănătății, a transmis că Rusia va începe o campanie de vaccinare împotriva coronavirusului încă din luna octombrie.

Organizația Mondiala a Sănătății a limitat speranța că un asemenea vaccin se va dezvolta curând (spunând că va trece cel puţin un an şi jumătate). Însă Rusia, SUA, China și Marea Britanie au dat peste cap ideea OMS.

Tot el a precizat că cei care se vor vaccina primii vor fi doctorii şi profesorii.

Reamintim că la nivel global sunt mai mult de 100 de vaccinuri în curs de testare, dintre care doar 4 par a fi în faza III de testare pe oameni.