Un pastor
Un pastor

Un pastor din judeţul Suceava a fost arestat preventiv pe motiv că şi-ar fi violat una dintre fiice, iar pe alte trei fete le-ar fi agresat sexual.

Pastorul se pare că şi-ar fi ţinut copiii flămânzi şi i-ar fi pus la munci grele în gospodărie.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a anunţat că luni, 10 august, a fost trimis în judecată un pastor, care se află în arest preventiv de o lună de zile, conform adevărul.

Un pastor, cu domiciliul în Valea Bourei, comuna Dolheşti din judeţul Suceava are opt copii, cinci dintre aceștia sunt minori.

Anchetatorii spun că pastorul și-a abuzat sexual propriile fiice minore de mai mult timp.

Pastorul își pedepsea copiii dacă nu respectau cuvântul acestuia, dar dacă această situație se întâmpla, bărbatul îi scotea în ploaie pe copii, îi bătea şi nu le dădea de mâncare.

În perioada 2014 – iulie 2020 a exercitat în mod repetat acte de violenţă fizică şi verbală asupra a cinci dintre copiii săi minori, patru de sex feminin şi unul de sex masculin, cărora le aplica lovituri cu corpuri contondente, îi supunea la pedepse şi activităţi grele de gospodărie – uneori şi pe timp de noapte şi ploaie, le aplica corecţii prin privare de hrană, punându-le astfel în primejdie gravă dezvoltarea fizică.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, în contextul stării de teroare pe care a creat-o în familie, prin constrângere fizică constând în acţiuni de lovire şi ameninţări cu acte de violenţă, a întreţinut în mod repetat raporturi sexuale cu una din fiicele sale minore, precum şi acte de natură sexuală cu acesta şi cu celelalte trei fiice”, conform unui comunicat transmis de procurori.

În aceste momente, pastorul este cercetat pentru viol în formă continuată şi agresiune sexuală în formă continuată.

Mama, șocată, le-a transmis anchetatorilor că nu știa despre fete că au trăit un astfel de coşmar. Fetele, imediat după ce au ajuns la pubertate, ar fi fost agresate de tatăl lor

Lună trecută, una dintre fete a depus o plângere la Poliţie împotriva tatălui. La scurt timp, oamenii legii l-au reţinut pe bărbat, iar copiii au ajuns în grija Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copiilor.

Precizăm că trimiterea în judecată a unei persoane şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai menționează în comunicat!