Marius Manole

Marius Manole renunță la colaborările cu Teatrul Bulandra. Actorii cer anchetarea managerului!

"în Știri" by

Teatrul Bulandra pierde un actor de prestigiu. Marius Manole a decis să se oprească din a mai colabora cu teatrul. În urma acestor fapte, actorii doresc să se facă o anchetă privind posibile abuzuri din partea managerului.

Marius Manole intrase în suspiciuni după ce actorul Constantin Dogioiu a fost demis de la Teatrul Bulandra, responsabilii neavând argumente stabile, deși acesta purta roluri foarte importante în cadrul multor producții.

Tot astăzi, Alexandra Fasolă și Alin State au demisionat.

Cultura la dubă a primit câteva declarații din partea actorului:

Decizia mea este o reacție la ceea ce se întâmplă la Bulandra. Aș fi făcut asta față de orice alt director. Înțeleg, decizia sa este legală, dar cum rămâne moral? Moral este un abuz. Legal, ea are tot dreptul. Dar cum faci moral?

E un abuz când un director te dă afară doar pentru că este legal. Asta nu funcționează. Ah, nu jucai? Nu erai bun? Ai venit beat la repetiții, la spectacol? Da, înțeleg. Dar doar pentru că îți permite legea, așa ceva nu există. Legea e făcută strâmb, de aia spun că e un abuz. Iar ei, managerii de teatru, asta fac.

Î: Și efectele imediate sunt că tu nu vei mai apărea în spectacolele în care jucai la Bulandra, corect?

Da. Nu mai. Gata. Gata.

Î: Ce te va face să revii asupra deciziei?

Nu știu, nici nu m-am gândit la așa ceva deocamdată. Repararea daunelor morale pe care le-au suferit oamenii.”

În urmă cu ceva timp, Marius Manole a propus aducerea unei tinere la conducere, sperând că anumite aspecte negative ale Teatrului Bulandra se vor remedia. Însă s-a înșelat în aceste privințe, totul devenind mai dificil decât înainte. Odată ce Constantin Dogioiu a fost dat afară, Marius Manole a pus piciorul în prag. Acesta renunță la colaborări și la roluri în cele mai îndrăgite spectacole, printre care numim: Oscar și tanti Roz, Ivanov, Crimă și pedeapsă, dar și recenta producție Richard al III-lea.

Marius Manole

Tocmai din această cauză, multe spectacole nu se vor mai ține.

În aceste condiții, managerul interimar Catinca Maria Nistor va fi verificată la cererea actorilor Bulandrei, care au întocmit o scrisoare deschisă pentru Primăria Capitalei:

București, 07 august 2020SCRISOARE DESCHISĂCătre: PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUCUREȘTIÎn atenția Doamnei Gabriela FIREA,…

Publicată de Serban Pavlu pe Vineri, 7 august 2020

Bună, mă numesc Raluca și nu, nu sunt critic de modă. Dar am 16 ani și o sete excesivă de drept. Mă înclin cât de tare pot spre această latură a justiției și am născut un vis arzător: biroul propriu de avocatură. Momentan îmi trăiesc viața de licean la filologie, îmi dezvolt pasiunea pentru proză și opinie, iar dacă vei fi atent pe medalionul meu, vei observa o aspirație spre poezie. Sper ca ceea ce citești din partea mea să te facă să spui „Fata asta chiar trebuie citită!”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi