mesaj SOS
mesaj SOS

Un mesaj SOS scris pe nisip a salvat trei oameni naufragiați de pe o insulă pacifică din SUA!

Autoritățile SUA și cele din Australia susțin că trei marinari care au pornit într-o călătorie de 42 de km de la Puluwat la Pulap au fost găsiți în urma mesajului „SOS” scris pe plaja unei insule mici.

Aceștia au ajuns pe mica insulă, la o distanță de 190 km de destinația lor, după o deviere de la traseu, în urma căreia au rămas fără combustibil.

Când bărbații nu au ajuns la Pulap, s-a solicitat căutarea prin intermediul Gărzii de Coastă din Guam, care, la rândul ei, a cerut ajutor unităților din regiune.

Conform unei postări de pe pagina de Facebook a bazei, cei trei bărbați au fost depistați de un petrolier american, care opera din baza Forțelor Aeriene Andersen pe Guam.

„Ne îndreptăm către sfârșitul căutării noastre” a spus colonelul Jason Palmeira-Yen, într-o postare.

„Ne-am întors pentru a evita niște averse de ploaie si atunci ne-am uitat în jos şi am zărit o insulă, deci ne-am hotărât să o verificăm. Atunci am văzut un semnal SOS și o barcă chiar lângă acesta, pe plajă. De acolo am sunat marina australiană pentru că aveau două elicoptere în apropiere care puteau să ajute și să aterizeze pe insulă”, a mai declarat acesta.

În timp ce bărbații au fost verificați de către trupele australiene dacă au răni, un elicopter de pe nava de atac australiană HMAS Canberra aducea mâncare și apă naufragiaților.

În acest timp, o gardă de coastă americană le-a oferit bărbaților un radio pentru a comunica cu un vas de patrulă expediat de la Yap.

„După discuțiile dintre partenerii respondenți, s-a decis că cel mai sigur curs de acțiune atât pentru echipajele agențiilor, cât și pentru marinari, era să limiteze expunerea unul la altul din cauza Pandemiei COVID-19”, a declarat garda de coastă SUA.

Cei trei bărbați au fost găsiți în urma unor căutări combinate între SUA si Australia, pe insula Pikelot.

O navă de patrulare a fost trimisă în locul în care erau bărbații luni seară, în jurul orei 8 p.m. ora locală, după cum se remarcă în postarea de pe Facebook-ul Andersen AFB.

„Acest lucru a făcut ca acest caz de căutare și salvare să aibă succes. Prin coordonarea cu mai multe organizații de răspuns, am putut salva trei membri ai comunității noastre și să-i readucem acasă, la familiile lor.”, au declarat comandantul sectorului american al Gărzii de Coastă și Christopher Chase.

„Sunt mândru de răspunsul și profesionalismul tuturor celor de la bord, întrucât ne îndeplinim obligația de a contribui la siguranța vieții pe mare oriunde am fi în lume”, a spus căpitanul Terry Morrison, lăudând echipajul său.

Video:

 

Autor: Rus Gheorghe Luis