educația digitală
educația digitală

Recent, Ministerul Educației și Cercetării a emis un ordin de ministru prin care se stabilește distribuirea de tablete elevilor ale căror familii nu dețin dispozitive electronice cu conexiune la internet sau elevilor care nu au în folosință personală un astfel de dispozitiv. Iată ce declară Comunitatea ONedu România în legătură cu această decizie:

„Nu mai limitați accesul la educația digitală!” este mesajul pe care îl transmite Comunitatea ONedu România, organizația elevilor din învățământul preuniversitar pentru digitalizarea educației.

În urma ordinului de ministru emis recent (nr. 4738/20.07.2020), Ministerul Educației și Cercetării încearcă să reducă numărul de elevi care pot primi acces la educația digitală, beneficiari fiind doar dacă elevii și familia acestora nu dețin niciun dispozitiv cu conexiune la internet.

Nu doar că această condiție limitează accesul elevilor ale căror familii dețin un dispozitiv vechi cu conexiune la internet și nu poate rula aplicațiile necesare pentru educație, dar limitează accesul și persoanelor cu o situație financiară precară, care nu pot achiziționa un al 2-lea dispozitiv (ex. familiile cu mai mulți copii). 

ONedu România luptă pentru modernizarea educației! Citește-le povestea chiar aici!

Comunitatea ONedu România solicită Ministerului Educației și Cercetării și, implicit, doamnei Ministru Monica Anisie, îmbunătățirea ordinului de ministru actual, în colaborare cu organizațiile non-profit care au oferit acces la educația digitală în timpul pandemiei. Tindem să credem că o consultare cu cât mai mulți elevi, părinți, profesori, organizații non-profit ar aduce un plus ordinului actual. 

Ne vom focaliza demersurile și proiectele pentru accesul la educația digitală și îmbunătățirea actului educațional la distanță.