explozia din Beirut

Explozia din Beirut a cauzat peste 100 de decese. Care este posibila cauză a tragediei?

"în Știri" by

Explozia din Beirut a raportat peste 100 de decese și 4000 de răniri! După mai multe presupuneri, s-a declarat o posibilă cauză: scânteile sudurii unei uși ar fi provocat focul de lângă depozitul de azotat de amoniu.

Libanul se află în situații critice. În urma exploziei din 4 august, site-urile libaneze au comunicat peste 100 de decese și 4000 de răniri. Din acest motiv, vor urma 3 zile de doliu național.

Incendiul a fost cauzat, probabil, de scânteile sudurii unei uși. Acestea ar fi ajuns la cele 2750 de tone de azotat de amoniu, transformându-se într-o explozie cu urmări fatale. După spusele președintelui Libanului, Michel Aoun, aceste tone nu erau depozitate în locuri sigure sau amenajate special. Tot președintele a declarat stare de urgență pentru următoarele 2 săptămâni.

În urma acestor întâmplări, întreg orașul s-a cutremurat, resimțindu-se la 240 km depărtare (până în Cipru). George Kettani, liderul Crucii Roșii din Liban, a declarat:

Am fost martori la o catastrofă imensă. Sunt victime şi pierderi peste tot”

Spitalele din regiune duc lupte nesfârșite cu coronavirusul. Nimeni nu se aștepta ca ceva atât de aspru să le lovească țara, în plină gravă criză economică.

Câțiva oameni uluiți au spus următoarele:

Nu am putut auzi pentru câteva secunde”

Am văzut focul, dar nu mă gândeam că va fi o explozie. Am intrat. Brusc, nu mai puteam auzi pentru că, aparent, eram foarte aproape. Nu am putut auzi pentru câteva secunde şi mi-am dat seama atunci că s-a întâmplat ceva rău. Apoi, toate geamurile din jurul nostru s-au spart. Sticla spartă cădea de peste tot din jurul nostru, de la clădiri. Au început să se sune oamenii de peste tot din Beirut şi toţi trăiau acelaşi fenomen: sticlă spartă, clădiri care se zdruncinau şi o explozie foarte zgomotoasă. Am fost şocaţi. De obicei, când se întâmplă, doar o parte a Beirutului trăieşte experienţa aceasta nefericită, însă, de data ceasta, am simţit-o şi trăit-o cu toţii”.

 

Bună, mă numesc Raluca și nu, nu sunt critic de modă. Dar am 16 ani și o sete excesivă de drept. Mă înclin cât de tare pot spre această latură a justiției și am născut un vis arzător: biroul propriu de avocatură. Momentan îmi trăiesc viața de licean la filologie, îmi dezvolt pasiunea pentru proză și opinie, iar dacă vei fi atent pe medalionul meu, vei observa o aspirație spre poezie. Sper ca ceea ce citești din partea mea să te facă să spui „Fata asta chiar trebuie citită!”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi