Top 5 parcuri naționale de vizitat în România

0
821 views
parcurile naționale
parcurile naționale

Top 5 parcuri naționale.România are atâtea frumuseți, încât ar fi păcat să ratezi ceva din minunățiile pe care le are țara unde te-ai născut.

Astăzi îți propun să faci un tur virtual împreună cu mine, iar mai apoi să le vizitezi. Îți voi prezenta mai jos 5 parcuri naționale din România. Merită să te relaxezi vizitându-le și explorându-le.

Aer curat, liniște, culoare, natura în sine, ce să îți dorești mai mult. E tot ce ai nevoie pentru corpul și mintea ta.

Așadar, să începem:

1.Parcul Național Munții Măcinului

Parcul Național Munții Măcinului îl găsim în Delta Dunării, în nordul județului Tulcea. Despre Munții Măcinului știm că sunt cei mai vechi munți din România. Dacă nu ați știut, nicio problemă, ați aflat acum. La baza munților veți găsi peisaje de stepă, pădurile din munții Măcinului sunt de gorun și stejar.

Turiștii vor putea descoperi fauna și flora, vestigii istorice, dar și diverse trasee montane pentru drumeții. Fauna și flora sunt protejate prin lege. De asemenea, se poate admira și Rezervația Naturală Valea Fagilor.

Aproape de parc se găsesc numeroase obiective de interes cultural, turistic și istoric, precum situri arheologice, lăcașuri de cult, arii protejate sau zone naturale. Voi menționa câteva mai jos:
– Casa Memorială „Panait Cerna” din satul Cerna;
– Situl arheologic de la Traian, Tulcea;
– Delta Dunării.
Dar și alte locuri frumoase de vizitat pe care te invit să le descoperi fizic.

2. Parcul Naţional Cheile Nerei- Beusnița 

Parcul Naţional Cheile Nerei se întinde în partea sud-vestică a județului Caraș-Severin. Parcul găzduiește 6 rezervații naturale, pe o suprafață de 36.000 de hectare. Aici trăiesc animale precum urşi, cerbi carpatini, căprioare, mistreţi, vidre, bursuci, jderi de stâncă şi alte vieţuitoare, într-un mediu neatins de om.

Parcul are o floră foarte bogată, peste 100 de specii.

În acest parc veți găsi lacuri carstice precum Ochiul Beiului și Lacul Dracului, cascadele Beușnița, Șușara și Bigăr, peșterile Plopa, Duhova, Ponor, Boilor.

3. Parcul Naţional Munţii Rodnei

Parcul Naţional Munţii Rodnei se întinde în extremitatea estică a județului Maramureș și în cea nord-estică a județului Bistrița-Năsăud.

Parcul se întinde pe o suprafață de 46.000 de hectare, din care 3.000 sunt declarate rezervaţie a biosferei. În Munții Rodnei veţi descoperi cel mai impresionant relief, cu numeroase vârfuri ce depășesc peste 2.000 metri înălțime. De asemenea, veți putea vedea zeci de lacuri glaciare şi o floră bogată, specifică zonelor alpine şi subalpine, cu mai multe specii rare.

Urși bruni, cerbi, râși, acvile de munte, cocoși de munte sau caprele negre sunt câteva exemplare pe care le poți întâlni sau vedea din depărtare. De asemenea, copacul tisa și zimbrii care sunt rarități se pot descoperi în Munții Rodnei.

Dintre atracțiile zonei amintim de Poiana cu narcise, unică în lume, Cascada Cailor, Izvorul albastru al Izei, Valea Arieșului, Lacul Lala, Iezer, Știol și Lacul Buhăiescu.

4. Parcul Naţional Cheile Bicazului

Parcul Naţional Cheile Bicazului se află în arealul grupei centrale a Carpaților Orientali, în Munții Hășmaș, pe teritoriul administrativ al județelor Harghita și Neamț.

Parcul găzduiește peste 1.000 de plante superioare, dintre care unele unice în lume. Aproximativ 95% din zonă este acoperită de păduri de molid în care trăiesc broaşte cu burţi galbene, vipere şi şerpi, capre negre, urşi, lupi şi cerbi carpatini, dar şi specii de păsări precum fluturaşul de stâncă sau ciocănitoarea de munte.

Trebuie neapărat să vizitezi staţiunea Lacul Roşu, Peştera Munticelu, vârful Hăşmaşu Mare şi Piatra Singuratică.

Iar dacă ești amator în drumețiile montane ai posibilitatea să alegi unul dintre cele 18 trasee montane.

5. Parcul Național Retezat

Parcul Național Retezat se află în extremitatea sud-vestică a județului Hunedoara. Parcul include peste 20 de vârfuri și aproximativ 100 de lacuri.

De exmplu, Lacul Bucura este cel mai întins lac glaciar și cel mai adânc din România.

Peste 180 de păsări, dar și urși, lupi, râși, mistreți, capre negre și iepuri au căsuța în acest habitat.

Propun să te aventurezi în mijocul naturii și să vizitezi aceste parcuri naționale, bucură-te de tot ce te înconjoară. Fă poze, ascultă cântecul păsărilor, apele curgătoare și ascultă-ți gândurile. Locul ideal pentru momente tu cu tine.

România este frumoasă și merită vizitată și promovată!

Descoperă câteva grădini zoologice fabuloase aici!