Top 5 cele mai importante motive ca să faci sport!

0
43 views
Sport
Sport

Cu toții știm că sportul este foarte sănătos și are multe beneficii. Un sport reprezintă o activitate de natură fizică, dar care poate implica și competiția. De asemenea, sportul este o activitate care poate influența stilul de viață, sănătatea sau personalitatea unui om.

Mai jos o să-ți prezint doar 5 motive, unele dintre cele mai importante, pentru care merită să faci sport. Iar când zic sport, poate fi și o simplă alergare sau plimbări mai rapide. Nu e obligatoriu să fie un sport de performanță, orice tip de mișcare îți poate schimba stilul de viață.

1. Te ajută să slăbești

Cred că e principalul motiv pentru care oamenii se apucă de sport în general. E adevărat, lângă o alimentație corectă, sportul te ajută să slăbești. Dar în același timp te ajută și la menținere sau să îți definești corpul.

2. Te vei odihni mai bine

Cu siguranță ai și tu zile când te trezești foarte obosit/ă chiar dacă ai dormit toată noaptea. Îți garantez că după 30 de minute pe zi de sport, somnul tău se îmbunătățește și te vei trezi mai odihnit.

3. Reduce stresul

Nivelul de cortizol scade în timpul sportului, cortizolul este hormonul care produce stresul. Iar endorfina și serotonina cresc, sunt principalii responsabili pentru starea de fericire. Când crește nivelul lor, ne simțim bine, suntem fericiți, iar când scade apare tristețea, anxietatea etc. Deci fă mișcare ca să fii fericit/ă.

4. Îți îmbunătățește viața sexuală

Îți ofer un link aici ca să te convingi mai bine. Odată făcând sport ai mai multă energie, iar apetitul sexual e cum trebuie.

5. Îți întărește sistemul imunitar

Se zice că sportul ajută la prevenirea mai multor boli. Ajută la circulația sangvină și întărește inima, un lucru foarte important. Un super motiv să te gândești mai bine la sportul pe care ai vrea să-l practici.

Dacă nu ești pasionat de un sport anume, să știi că și simplele exerciții ajută. Poți să alergi, să înoți, să te plimbi cu bicicleta, rolele și multe altele. Orice care implică mișcarea.

Sper că te-am ajutat și ți-am oferit informații și motivația necesară ca să te apuci nu de luni, ci de mâine să faci mișcare.