masca de protecție

Masca de protecție, acum obligatorie și în aer liber în peste 20 de județe!

"în Știri" by

A devenit obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile deschise aglomerate.

Această măsură a fost luată în peste 20 de județe din România.

Noua măsură de restricție vine ca urmare a împuternicirii date de Guvernul României comitetelor județene pentru situații de urgență care pot decide când și unde să se aplice noile reguli.

Masca este obligatorie în aer liber, dacă este aglomerație, în următoarele județe: Arad, Argeș, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vrancea, Neamț. Regula se aplică și în București.

Vezi chiar aici 10 simptome care îți pot arăta că te-ai infectat cu Coronavirus!

Restricțiile sunt și pentru turiștii de pe litoral, care au, în toate stațiunile, obligația de a purta masca între orele 18:00 și 24:00, pe faleză sau în zonele de promenadă. Terasele și cluburile în aer liber nu vor mai funcționa între 23:00 și 6:00 în tot județul Constanța.

Terasele au, de asemenea, un program limitat în mai multe județe: Argeș, Brașov, Dâmbovița, Ilfov, Prahova și Galați, inclusiv București. Acolo unde funcționează, trebuie însă respectate reguli precum numărul limitat de clienți și interzicerea dansurilor sau activităților care implică apropiere fizică între persoane.

Amenda pentru nerespectarea noilor măsuri este între 500 și 2.500 de lei potrivit legii stării de alertă.

Masca trebuie purtată în orice spațiu aglomerat, cum ar fi în piețe, târguri, gări, autogări, stații de autobuz ș.a.m.d.

Aceste restricții au fost adoptate ca urmare a numărului crescut de cazuri de COVID-19. Aproximativ 1.200 de cazuri noi de infectare au fost observate în ultimele 24 de ore, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.


Sursă foto: Digi24.

Autor: Robert Grigore Manea

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi