Buletinul

Buletinul ar putea fi înlocuit cu o carte electronică de identitate!

"în Știri" by

În viitorul apropiat, îți vei putea înlocui buletinul cu o carte electronică de identitate. Documentul electronic va oferi accesul la servicii medicale, fără a mai avea nevoie de cardul de sănătate.

Noile măsuri fac parte din Legea 162/2020, promulgată luni, 3 august, de preşedintele Klaus Iohannis.

Măsurile stabilesc că după ce au fost emise cărţile de identitate electronice, persoanele care le vor deține nu vor mai avea nevoie de cardul de sănătate. Astfel, serviciile medicale vor putea fi accesate pe baza noului document. Noul document electronic va permite utilizarea semnăturii electronice cu ajutorul unui certificat digital. Semnătura electronică va avea aceeaşi valoare ca semnătura de mână a persoanei.

Buletinul electronic va fi valabil doi ani pentru copiii sub 14 ani, patru ani pentru persoanele între 14 şi 18 ani şi zece ani pentru persoanele majore. Copiii mai mici de 14 ani vor putea deține fie cărţi de identitate simple, fie electronice, cu acordul părinţilor.

Persoanele care nu vor alege un buletin electronic vor putea alege un buletin simplu, precum cel folosit în prezent.

Salut! El este Florin și îți mulțumește pentru ca i-ai citit articolul. Pasionat încă de mic de arta scrisului, el compune poezii și își exprimă opinia în scris despre ceea ce simte, iar mai nou se ocupă de știri. A absolvit Colegiul Național ,,George Coșbuc" Năsăud, profil Mate-Info, iar acum studiază Ingineria Economică în cadrul UTCN. Multă lume l-a întrebat cum de a ales să studieze științele reale, având înclinația spre a scrie, astfel că motto-ul lui în viață este: ,,Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume"!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*