Roxen
Roxen

Roxen, Larisa Roxana Giurgiu, are 20 de ani și este una dintre vocile proaspete din România. Cântăreața ar fi reprezentat anul acesta România la Eurovision. Dat fiind contextul epidemiologic, concursul a fost mutat pentru anul viitor, la Rotterdam. Roxen colaborează cu casa de discuri Global Records.

Colaborare între Warner Music și Global Records

Warner Music a comunicat că va acorda companiei Global Records licența pentru repertoriul său internațional în România. Cele două companii vor colabora cu scopul de a promova artiști români la nivel internațional. Prima care se va bucura de această campanie este Roxen. Ultimul ei single, „How to break a heart”, a fost lansat deja la nivel mondial și se bucură de un real succes pe toate platformele de streaming.

Global Records colaborează și cu alte nume sonore din România, precum Inna, Carla’s Dreams, Alina Eremia, AMI, Irina Rimes, Killa Fonic, Mark Stam, Minelli, Sickotoy, Vanotek, The Motans și mulți alții. Global Records reprezintă, la momentul actual, cea mai importantă casă de discuri independentă din România. Compania face parte din platforma Global Entertainment, care este și compania mamă a agenției de marketing Global Talent United și a agenției de booking Global Booking.
Ștefan Lucian a declarat: „Warner Music este o companie de înregistrări majoră, cu un spirit independent real. Suntem încântați că armata sa globală de executivi va lucra pentru unii dintre artiștii noștri aflați în ascensiune rapidă, cum este Roxen. Suntem nerăbdători să conectăm lista lor globală de artiști cu fanii de muzică din România. Este un parteneriat de vis”.

Începuturile

Roxen s-a făcut remarcată în anul 2019, participând la discul „You Don’t Love Me”, al producătorului român Sickotoy. În același an, Roxen a ajuns pe primul loc cu piesa „Ce-ți cântă dragostea” și a fost aleasă ca reprezentant al României la ediția anului 2020 a Eurovision.

Întrebată despre începuturile în muzică, artista a declarat:

În copilărie am participat la diverse concursuri şi festivaluri, însă întotdeauna mi-am dorit să fac muzică la cel mai înalt nivel şi visam să cânt pe scene mari şi să mă adresez publicului. Acum sunt emoţionată şi provocată în acelaşi timp, deoarece simt că încep să ies deja din zona mea de confort. Dar asta îmi place, mereu m-am simţit atrasă de lucrurile noi, de provocările care au venit în viaţa mea. Mă bucur şi sunt recunoscătoare pentru această oportunitate.

Roxen este originară din Cluj și are tangențe cu muzica de la vârsta de 7 ani. Piesele „You don’t love me” feat Sickotoy şi „Ce-ți cântă dragostea” se bucură de un real succes, iar pe urmele lor a venit piesa „How to break a heart”. Melodia a fost difuzată în radiourile din Franţa, Mexic, Statele Unite ale Americii, Rusia, Spania, Grecia, Elveţia, Turcia, Bulgaria, Lituania, Kosovo, Slovenia, Kazahstan, Estonia şi Moldova și însumează peste 7 milioane de vizualizări pe YouTube.

Așteptăm cu nerăbdare să o vedem pe artistă pe scena Eurovision anul viitor și să aducă premiul cel mare României!

 

Autor: Raicu Anca