European Metal Festival Alliance (EMFA) are loc în perioada 7-9 august. ARTmania este singurul festival românesc membru al EMFA și anul acesta va fi prezent cu interviuri și concerte a trei trupe românești. Line-up-ul a fost făcut public de la mijlocul lunii iulie și prezintă 35 de trupe, care vor putea fi ascultate în confortul casei în cele trei zile ale evenimentului. Biletele încep de la 6,66 euro/buc și se pot găsi pe https://shop.metalfestivalalliance.com/produkte.

Despre European Metal Festival Alliance

EMFA este o inițiativă comună lansată prin unirea eforturilor următoarelor 13 festivaluri independente (a-z): Alcatraz (Belgia), ARTmania Festival (Romania), Bloodstock (UK), Brutal Assault (Cehia), Dynamo (Olanda), Into The Grave (Olanda), Leyendas Del Rock (Spania), Metal Days (Slovenia), Midgardsblot (Norvegia), Motocultor (Franta), Party.San (Germania), Resurrection (Spania) si Summer Breeze (Germania).

În zilele festivalului online, fanii muzicii rock metal vor avea acces la secvențe nemaivăzute și difuzări în premieră ale unor concerte memorabile. Cele mai importante apariții sunt: Sabaton  (show-ul susținut ca headliner la Bloodstock Open Air Festival in 2019), Avatar (concertul susținut ca headliner la Alcatraz Festival in 2019), Tesseract, Battle Beast. La festival vor fi difuzate și două piese live a trupei DEE SNIDER, ce au fost cântate doar la Bloodstock Open Air Festival in 2019.

Pe lângă aceste difuzări în premieră, EMFA va oferi fanilor și o serie de show-uri înregistrate în pandemie, exclusiv pentru acest festival. Interviurile nu sunt excluse, așadar, pasionații de muzică rock vor putea afla cum a fost perioada pandemiei pentru unii dintre cei mai renumiți artiști, precum: DEE SNIDER, Biff Byford, Jamey Jasta, Devin Townsend, Winston McCall, Cristina Scabbia, Wednesday 13, Phil Rind și mulți alții.

ARTmania Festival va fi prezent în cadrul EMFA cu interviuri, filmări inedite și concerte oferite de trei trupe românești renumite atât național cât și internațional, DirtyShirt, RoadkillSoda și White Walls. 

ARTmania va folosi această ocazie unică pentru a susține promovarea la nivel european a produselor culturale  și a muzicii rock din România. Festivalul a făcut încă din 2018 eforturi în această direcție prin intermediul Romanian Music Export (primul program românesc care își asumă zona de promovare și de export muzical la nivel european).

Despre ARTmania Festival

ARTmania este un festival de muzică rock apărut în anul 2006. Acesta are loc în fiecare an în Piața Mare a orașului Sibiu. Primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă și divertisment („entertainment”). Este o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock.

Acest eveniment nu înseamnă doar concerte ale unor mari formații internaționale și locale, muzica fiind doar o parte din experiența pe care o oferă festivalul. În cadrul acestuia există forme variate de expunere artistică: concerte, expoziții, lansări de carte și proiecții de film.