Black Lives
Black Lives

Baschetbalistul Jonathan Isaac, jucător în echipa de baschet Orlando Magic, este primul sportiv din NBA care în timpul intonării imnului național, refuză să îngenuncheze.

Conform CNN, chiar dacă Isaac este un sportiv de culoare, acesta a refuzat purtarea tricoului cu mesajul „Black Lives Matter”.

Înaintea meciului cu Brooklyn Nets, meci câștigat de echipa Orlando Magic cu un scor de 128-118, Isaac le-a spus coechipierilor decizia sa, conform digisport.ro.

„Absolut, cred în Black Lives Matter. Multe au contat în decizia mea… Îngenuncherea sau purtarea unui tricou Black Lives Matter nu ajută pentru a sprijini vieţile persoanelor de culoare.”, declară Jonathan Isaac.

„Pentru mine, vieţile celor de culoare sunt susţinute prin Evanghelie. Toate vieţile sunt susţinute prin Evanghelie. Cu toţii facem lucruri greşite şi uneori, se ajunge în punctul în care să arăţi pe cineva cu degetul înrăutăţeşte situaţia.

Cine greşeşte este văzut, şi cred că Biblia ne spune că noi nu putem atinge gloria Domnului. Asta ne va ajuta să fim mai apropiaţi unii de alţii şi să trecem peste culoarea pielii. Şi să trecem peste toate lucrurile de suprafaţă, care nu ne ajung la inimă, fie că suntem bărbaţi sau femei.”, a mai adăugat baschetbalistul.