Selly

Vloggerul Selly: „Cunosc profesori extraordinari, dar sunt și dascăli comuniști, libidinoși, care urlă în clasă și se dau la eleve!”

"în Știri" by

Vloggerul Selly a oferit un interviu pentru Digi 24, făcând, din nou, referiri la sistemul de învățământ.

Potrivit declarațiilor președintelui Klaus Iohannis „şcoala sigur nu va începe în condiţii normale, fiindcă pandemia nu va dispărea în septembrie.

Andrei Șelaru, un adolescent de 19 ani, și-a exprimat, din nou, opinia personală asupra școlii românești.

Nici guvernanții nu au o idee clară despre cum va fi în septembrie. Nici eu nu am date, nu știu cum evoluează pandemia. Important e ca nimeni să nu-și riște sănătatea”, a precizat tânărul absolvent de Bacalaureat.

După părerea lui Selly, școala ar trebui reformată!

Sistemul actual nu funcționează, iar școala trebuie reformată. În primul rând, profesorii ar trebui să se schimbe. Cunosc profesori extraordinari, mama predă de 15 ani, dar sunt și dascăli comuniști, libidinoși, care urlă în clasă și se dau la eleve. Am mesaje, știu elevi traumatizați, cărora le-au fost tăiate aripile. Nici nu mai visează. Poate uiți ce ai învățat în clasa a XII-a, dar trauma o porți toată viața!”, a declarat vloggerul Selly.

Potrivit tânărului, modul de predare ar trebui să beneficieze de o schimbare: „Profesorul predă, elevul scrie. Unde e dezbaterea, discuția, unde sunt propriile tale idei? Ce, înveți să scrii după dictare? Așa, în 10 ani, educația nu va mai însemna nimic în România. Și probemele cu pandemia, tot din lipsa educației au apărut. La anatomie, noi nu învățăm nimic despre alimentație, nutriție… Chiar și despre epidemii trebuia să știm, cum se răspândesc, cum să te protejezi.

Andrei Șelaru a precizat că nu vrea să lanseze o cruciadă împotriva profesorilor, „pe care nu avem de unde să-i luăm și sunt și prost plătiți”, însă susține că „anual, dascălii ar trebui să fie evaluați de elevii lor, nu doar de comisii metodice, Consiliul de Administrație al școlii etc. Dacă 4-5 clase dau feedback negativ, profesorul trebuie să plece”.

Selly subliniază că „școala românească actuală nu te încurajează să-ți dezvolți pasiunile, la ore nu există interacțiune și dialog, elevii nu au sentimentul că părerea lor contează. În plus, școala trebuie să se digitalizeze, iar cursurile ar trebui susținute de suporturi video. Cum să învăț despre anatomie după pozele vechi dintr-un manual, când înveți mult mai bine dacă totul e pe imagine!

Daniel Funeriu, un fost ministru de resort, a răspuns într-o manieră agresivă, într-o postare pe rețele sociale.

Cum adică «școala de azi te pregătește pentru 1990, nu pentru 2020»? S-a schimbat teorema lui Pitagora și eu nu știu? A schimbat TikTok derivata lui X pătrat și nu ne-a spus? Deschid cartea de chimie și văd acolo chimie organică, ADN și proteine, înțelese în ultimii 50 de ani, nu teoria flogisticului sau alchimiei”.

Salut! El este Florin și îți mulțumește pentru ca i-ai citit articolul. Pasionat încă de mic de arta scrisului, el compune poezii și își exprimă opinia în scris despre ceea ce simte, iar mai nou se ocupă de știri. A absolvit Colegiul Național ,,George Coșbuc" Năsăud, profil Mate-Info, iar acum studiază Ingineria Economică în cadrul UTCN. Multă lume l-a întrebat cum de a ales să studieze științele reale, având înclinația spre a scrie, astfel că motto-ul lui în viață este: ,,Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume"!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi