Ministrul Sănătății
Ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut marți declarații referitoare la situația fotbaliştilor de la CFR Cluj, care au fost iniţial testaţi pozitiv şi ulterior retestaţi negativ. Acesta pune eventualele teste eronate în baza erorii tehnice și a erorii umane. 

„Da, există teste fals pozitive, fals negative. Lucrându-se în serie, există şi probabilitatea ca aceste teste să fie toate la fel, negative sau pozitive. Rezultatul unui test ţine foarte mult de aparat, de reactivi, de partea umană. Dacă, de exemplu, reactivii nu au fost de o anumită calitate, putem să ne aşteptăm la acest rezultat, mai ales că erau la toate testele care s-au făcut, fals pozitive prima dată şi negative a doua oară. Dar orice punct de lucru îşi achiziţionează, în funcţie de aparatul pe care îl are, şi reactivii şi testele”, a explicat Nelu Tătaru pentru Digi24. Astfel, și faptul că testele au fost făcute în serie reprezintă un factor al rezultatului eronat, conform domnului ministru.

Ministrul Sănătății a contiunat spunând că optează, ca profesionist, să judece un caz în contextul său clinic și să repete testele „de câte ori este nevoie”.