Ministrul Sănătății explică eroarea testelor COVID-19 făcute fotbaliștiilor de la CFR Cluj!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut marți declarații referitoare la situația fotbaliştilor de la CFR Cluj, care au fost iniţial testaţi pozitiv şi ulterior retestaţi negativ. Acesta pune eventualele teste eronate în baza erorii tehnice și a erorii umane. 

„Da, există teste fals pozitive, fals negative. Lucrându-se în serie, există şi probabilitatea ca aceste teste să fie toate la fel, negative sau pozitive. Rezultatul unui test ţine foarte mult de aparat, de reactivi, de partea umană. Dacă, de exemplu, reactivii nu au fost de o anumită calitate, putem să ne aşteptăm la acest rezultat, mai ales că erau la toate testele care s-au făcut, fals pozitive prima dată şi negative a doua oară. Dar orice punct de lucru îşi achiziţionează, în funcţie de aparatul pe care îl are, şi reactivii şi testele”, a explicat Nelu Tătaru pentru Digi24. Astfel, și faptul că testele au fost făcute în serie reprezintă un factor al rezultatului eronat, conform domnului ministru.

Ministrul Sănătății a contiunat spunând că optează, ca profesionist, să judece un caz în contextul său clinic și să repete testele „de câte ori este nevoie”.

Călin Raluca-Ioana
Călin Raluca-Ioana
Helo! Eu sunt Ralu și tocmai mi-ai citit articolul :) Am 18 ani și sunt din județul Suceava, dintr-un orășel de care cel mai probabil nu ai auzit niciodată. Mare potterhead de mică, îmi place să citesc, ador psihologia și enigmele. Și ce să vezi: din când în când mai și scriu! Iar dacă ai ajuns până aici, aruncă un ochi la restul articolelor mele! Te asigur că nu vei regreta!

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare