Călin
Călin

Călin Ioan Liță, tânărul care a fost diagnosticat la începutul acestui an cu cancer de colon avansat, a decedat pe 28 iulie, în timpul unei intervenții chirurgicale!

Apropiații tânărului au anunțat că vor face tot posibilul ca doritorii să-și ia rămas bun de la Călin, în conformitate cu prevederile legii împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Ar fi avut în față un viitor strălucit…

Călin a pierdut bătălia cu boala, la doar 19 ani. Elev la Liceul de Teologie „Neagoe-Vodă Basarab” din Curtea de Argeș, el a fost membru al corului Seminarului Teologic. Călin ar fi avut în față un viitor strălucit. Îi plăcea muzica. Mânuia cu iscusință instrumentele muzicale, punându-și în valoare chiar și vocea. În momentele în care a cântat, i-a uimit pe toți! Acesta voia să-și pună în valoare studiile. Dorința de a deveni preot își găsise loc în sufletul lui.

Călin a fost susținut de familia sa. El povestește cum mama sa avea grijă de el, atunci când acesta avea cea mai mare nevoie. „Mama a fost nevoită să-și dea demisia ca să fie lângă mine, nu m-a părăsit nicio clipă… Seara doarme chinuită pe un scaun în colțul camerei de spital”.

Pomenește cu dragoste și mărturisește că dorește să-i rămână alături: „(…) vreau să pot fi lângă fratele meu mai mic, să-mi urmez visul…”, mărturisește băiatul, într-o postare pe Facebook.

„Am decis că trebuie să lupt până la capăt!”

Ambițios, dorind din răsputeri să le întoarcă sacrificiile celor dragi lui, tânărul luptător spunea: „Am decis că trebuie să lupt până la capăt pentru mine, familia mea și cel mai mult, pentru frățiorul meu pe care nu-l pot lăsa singur”.

Dovedind un caracter de fier, încă de la început, lupta lui Călin nu a fost una ușoară. Dus prima dată la spitalul din Curtea de Argeș, i-a fost găsit lichid în partea abdominală. Durerea i s-a accentuat. A fost trimis la București, la Spitalul Universitar Municipal.  Acolo a primit diagnosticul: Carcinom mucinos colon metastazic cu 12 mutații genetice.

Medicii români nu i-au dat nicio șansă, dar Călin nu s-a demoralizat. A hotărât să lupte în continuare, plecând în Turcia, la o clinică din Istanbul. Acolo a primit tratament imediat. A început să meargă la ședințe de chimioterapie, tratament care a dat roade.

„Speranța pentru Călin”

Călin a început să se simtă din ce în ce mai bine. Organismul lui a reacționat pozitiv la tratament. Deși era unul costisitor, în ajutorul familiei au venit oamenii buni la suflet care au pus mână de la mână și i-au fost alături.  În sprijinul tânărului s-a organizat și un spectacol caritabil „Speranța pentru Călin”.

Tratamentul urma să ajungă la finalizare prin intermediul operației de ieri, dar care, din păcate, nu s-a finalizat așa cum ne-am dorit.

Un înger a plecat… Drum bun, Călin!

Mai multe despre Călin, citiți aici!