Călin

Călin Ioan, tânărul diagnosticat cu cancer de colon, a murit!

"în Știri" by

Călin Ioan Liță, tânărul care a fost diagnosticat la începutul acestui an cu cancer de colon avansat, a decedat pe 28 iulie, în timpul unei intervenții chirurgicale!

Apropiații tânărului au anunțat că vor face tot posibilul ca doritorii să-și ia rămas bun de la Călin, în conformitate cu prevederile legii împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Ar fi avut în față un viitor strălucit…

Călin a pierdut bătălia cu boala, la doar 19 ani. Elev la Liceul de Teologie „Neagoe-Vodă Basarab” din Curtea de Argeș, el a fost membru al corului Seminarului Teologic. Călin ar fi avut în față un viitor strălucit. Îi plăcea muzica. Mânuia cu iscusință instrumentele muzicale, punându-și în valoare chiar și vocea. În momentele în care a cântat, i-a uimit pe toți! Acesta voia să-și pună în valoare studiile. Dorința de a deveni preot își găsise loc în sufletul lui.

Călin a fost susținut de familia sa. El povestește cum mama sa avea grijă de el, atunci când acesta avea cea mai mare nevoie. „Mama a fost nevoită să-și dea demisia ca să fie lângă mine, nu m-a părăsit nicio clipă… Seara doarme chinuită pe un scaun în colțul camerei de spital”.

Pomenește cu dragoste și mărturisește că dorește să-i rămână alături: „(…) vreau să pot fi lângă fratele meu mai mic, să-mi urmez visul…”, mărturisește băiatul, într-o postare pe Facebook.

„Am decis că trebuie să lupt până la capăt!”

Ambițios, dorind din răsputeri să le întoarcă sacrificiile celor dragi lui, tânărul luptător spunea: „Am decis că trebuie să lupt până la capăt pentru mine, familia mea și cel mai mult, pentru frățiorul meu pe care nu-l pot lăsa singur”.

Dovedind un caracter de fier, încă de la început, lupta lui Călin nu a fost una ușoară. Dus prima dată la spitalul din Curtea de Argeș, i-a fost găsit lichid în partea abdominală. Durerea i s-a accentuat. A fost trimis la București, la Spitalul Universitar Municipal.  Acolo a primit diagnosticul: Carcinom mucinos colon metastazic cu 12 mutații genetice.

Medicii români nu i-au dat nicio șansă, dar Călin nu s-a demoralizat. A hotărât să lupte în continuare, plecând în Turcia, la o clinică din Istanbul. Acolo a primit tratament imediat. A început să meargă la ședințe de chimioterapie, tratament care a dat roade.

„Speranța pentru Călin”

Călin a început să se simtă din ce în ce mai bine. Organismul lui a reacționat pozitiv la tratament. Deși era unul costisitor, în ajutorul familiei au venit oamenii buni la suflet care au pus mână de la mână și i-au fost alături.  În sprijinul tânărului s-a organizat și un spectacol caritabil „Speranța pentru Călin”.

Tratamentul urma să ajungă la finalizare prin intermediul operației de ieri, dar care, din păcate, nu s-a finalizat așa cum ne-am dorit.

Un înger a plecat… Drum bun, Călin!

Mai multe despre Călin, citiți aici!

 

Am 16 ani și sunt elevă în clasa a X a, profil mate-info engleză intensiv, la colegiul national "Vlaicu Vodă" din Curtea de Argeș. Iubesc arta, sub toate formele ei, de aceea mă regăsesc atunci când scriu, pictez sau cânt, iar prietenii mei spun că repezint sursa lor de energie și inspirație. Nu cred în schimbare, ci în dezvoltare , de aceea sunt într-un continuu proces de a deveni cea mai bună versiune a mea cu fiecare zi ce trece.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*