măsuri

Noile măsuri de restricție prevăd obligativitatea măștilor în aer liber!

"în Știri" by

Pentru evitarea răspândirii noului Coronavirus, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) implementează noi măsuri. Astfel, masca de protecție devine obligatorie, în anumite intervale orare, în spații publice deschise stabilite de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică, printr-o hotărâre. De asemenea, o nouă măsură o reprezintă închiderea teraselor în intervalul orar 23.00-06.00, iar pe plajă măsura distanțării sociale poate fi încălcată doar de membrii ai aceleiași familii.

Guvernul urmează să aprobe următoarele măsuri într-o ședință de mâine, începând cu ora 18:00.

  1. Instituirea obligatorie a purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele aflate în spațiile publice deschise hotărâte de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, cu avizul Direcției de Sănătate Publică. Spațiile și intervalele orare sunt stabilite considerând probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective. Excepție fac următoarele categorii:a) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută;b) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.
  2. O altă măsură prezintă interzicerea consumului și comercializării de produse alimentare, băuturi alcoolice sau nealcoolice în spațiile special amenajate, în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activitatea localurilor, în intervalul orar 23.00-06.00.
  3. Operatorii economici au obligația de a lua măsura limitării numărului de clienți și a activităților ce presupun interacțiunea fizică între clienți (inclusiv dansul). Toate acestea în afara intervalului orar menționat.
  4. Se interzice desfășurarea de activități cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.
  5. Modificarea excepției regulilor de distanțare fizică existente pe plaje, în condițiile în care distanța mai mică de doi metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).

Autor: Raicu Anca

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi