purtarea măștii în aer liber

Argeș impune purtarea măștii în aer liber din 30 iulie!

"în Știri" by

Argeș impune purtarea măștii în aer liber începând cu 30 iulie. Astfel, masca de protecție devine obligatorie și în spații deschise.

Inițiativa vine după ce numărul de cazuri de infecție a fost dublat în județ. În urma unei ședințe desfășurate marți dimineața, mai multe măsuri au fost hotărâte.

Începând de miercuri, cei din Argeș vor trebui să poarte mască atunci când se află în spații libere unde sunt mai mult de două persoane.       Copii sub 5 ani vor fi scutiți de purtarea măștii în aer liber.

Măsuri pentru prevenția îmbolnăvirii cu COVID-19 au fost luate și pentru mijloacele în comun. Pasagerii sunt obligați să poarte măști de protecție. De asemenea, numărul  de călători va fi limitat doar la locurile de pe scaune. Atfel, călătorilor li se va interzice statul în picioare în mijloacele de transport în comun.

De asemenea, măsuri au fost luate și pentru evenimente. Evenimentele private vor putea fi  defășurate doar până la ora 22:00 în timpul săptămânii. În weekend, programul nu poate să depășească ora 23:00. Dacă operatorii economici nu respectă aceste reguli, vor suporta amenzi și vot fi obligați să-și întrerupă activitatea două săptămâni.

Orice operator economic care nu respectă legislația în vigoare va fi amendat și va avea activitatea închisă pentru 14 zile. Suntem pe un trend crescător în Argeș, dar am speranța că de acum încolo lucrurile se vor îmbunătăți. Nu considerăm în acest moment că izolarea și carantina sunt soluții eficiente, de aceea am venit cu propuneri adaptate”, declară Emanuel Soare, prefectul județului Argeș.

O nouă unitate mobilă ATI a fost achiziționată! Cum  este echipată, vezi aici!

Am 20 de ani și studiez Jurnalismul. Obișnuită cu scrisul și „ecosistemul” Mass-Media, am ales să scriu aici știri. La fel ca mama, sunt o fire de neînduplecat, dar răbdătoare. Intuiția și spiritul de inițiativă le-am moștenit de la tata. Talentul? Este doar al meu, îl cultiv încă de pe vremea când făceam liniuțe și bastonașe. Acum mă citești aici și sunt mândră de asta!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi