Gornet

Comuna Gornet cere de la DSU daune morale de 500.000 de euro pentru carantinare!

"în Știri" by
Timp de citit: < 1 minut

Locuitorii comunei Gornet cer daune de jumătate de milion de euro de la Departamentul pentru Situații de Urgență, pentru că au fost băgați în carantină.

 

Localnicii au atacat în instanță ordinul prin care comuna urma să intre în carantină pentru două săptămâni. Aceştia cer daune de jumătate de milion de euro de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi vor ca ordinul semnat de Raed Arafat să fie anulat, conform Adevărul.ro. Aceștia așteaptă inclusiv scuze din partea celor care au emis ordinul.

Miercuri, 22 iulie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a luat decizia de carantinare zonală a comunei Gornet. Totuși, autoritatea centrală a luat hotărârea finală. Decizia a fost luată, întrucât 15 din cei 2300 de localnici au fost testați pozitiv. În alte cuvinte, limita de 3 infectări la mia de locuitori a fost depășită. Între timp, 8 din cei 15 infectați au fost testați negativ.

În același timp, un dosar penal a fost deschis pe numele unui localnic al comunei Gornet. Acesta este acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor. Deși testat pozitiv și având obligația de a rămâne la domiciliu, acesta a fost găsit de autorități pe străzile localității.

Helo! Eu sunt Ralu și tocmai mi-ai citit articolul :) Am 18 ani și sunt din județul Suceava, dintr-un orășel de care cel mai probabil nu ai auzit niciodată. Mare potterhead de mică, îmi place să citesc, ador psihologia și enigmele. Și ce să vezi: din când în când mai și scriu! Iar dacă ai ajuns până aici, aruncă un ochi la restul articolelor mele! Te asigur că nu vei regreta!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Derulează înapoi