Peter Green

A murit Peter Green, co-fondatorul trupei Fleetwood Mac! Mai multe detalii despre muzician

"în Diverse" by

Peter Green, chitarist și co-fondator al trupei britanice Fleetwood Mac, a încetat din viață ieri, 25 iulie 2020. Artistul avea 73 de ani. 

Chitaristul a fondat trupa londoneză Fleetwood Mac în anul 1967, împreună cu Mick Fleetwood. Piese precum „Albatross” și „Oh well” i-au făcut să ajungă consacrați pe scena muzicii rock și blues.

 

Împreună cu alți 7 membri ai trupei: Fleewood, Stevie Nicks, Linsday Buckingham, John McVie, Christine McVie, Dany Kirwan și Jeremy Spencer, Peter Green a fost inclus în Rock & Roll Hall of Fame în anul 1998. Artistul părăsise trupa în anul 1970, fiind diagnosticat cu schizofrenie.

Peter Green
Muzeul Rock n Roll Hall of Fame din Cleverland, Ohio, Statele Unite

A învățat să cânte la o chitară la mâna a doua la vârsta de 10 ani.

De atunci, a început să asculte și să studieze muzica unora dintre cei mai buni artiști ai vremii: Muddy Waters, Buddy Guy și BB King. Amprenta lor a devenit recogniscibilă în stilul lui Green. În schimb, și-a început cariera muzicală ca basist. Eric Clapton a fost cel care l-a convins să revină la vechea iubire, chitara, conform BBC.com.

Colegii de breaslă și nu numai și-au exprimat regretul în online.

Robyn Hitchcock, fostul lider al formației The Soft Boys a postat, pe pagina sa de Twitter, următorul mesaj: „Plâng decesul și celebrez viața lui Peter Green. Elevul lui John Mayall, co-fondator al Fletwood Mac, Green a luat chitara blues din foc și a adus-o în adâncurile opace ale sufletului. Mulțumim pentru munca ta, Peter – Drum lin.”

Artistul Billy Idol și-a manifestat și el părerea de rău printr-un mesaj pe Twitter: „Odihnește-te în pace, Peter Green, artist de excepție al anilor 60!”. Dintre toți cântăreții de rock și blues ai vremii, BB King a spus că Green a fost singurul care i-a făcut pielea de găină.

Vă las cu cea mai populară piesă a trupei Fleetwood Mac și care l-a făcut pe Peter Green cunoscut: „Albatross” (1969)

Drum lin printre stele, Peter Green!

Sursa foto: digi24.ro

 

Helo! Eu sunt Ralu și tocmai mi-ai citit articolul :) Am 18 ani și sunt din județul Suceava, dintr-un orășel de care cel mai probabil nu ai auzit niciodată. Mare potterhead de mică, îmi place să citesc, ador psihologia și enigmele. Și ce să vezi: din când în când mai și scriu! Iar dacă ai ajuns până aici, aruncă un ochi la restul articolelor mele! Te asigur că nu vei regreta!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*