spionaj contra SUA
spionaj contra SUA

Un bărbat din Singapore a fost acuzat de spionaj contra SUA! Bărbatul este tras la răspundere pentru că a făcut operațiuni de spionaj în SUA. Bărbatul de origine asiatică a desfășurat servicii de intelligence pentru China.

Timp de 4 ani, cetățeanul asiatic Jun Wei Yeo i-a spionat  pe americani sub numele de Dickson Yeo. El s-a folosit de firma sa de consultanță politică, colectând informații de la americani pentru serviciile secrete din China, scrie Digi24.

Scopul lui era acela de a recruta militari și membri ai Guvernului American. Din 2015 până în 2019, Jun Wei Yeo identifica persoanele care dețin informații sensibile, foarte importante pentru Guvernul American. Ulterior, suspectul furniza aceste date serviciilor de informații chineze. Jun Wei Yeo a fost arestat.

Un incident asemănător a avut loc atunci când o cercetătoare americancă de origine chineză a fost acuzată de fals în declarații pentru obținerea vizelor. Ea a fost arestată la ieșirea din Consulatul Chinei, din orașul San Francisco. Pe lângă ea, alți trei membri ai armatei chineze riscă pedepse.

Ca fapt care survine acestor incidente, administrația americană a ordonat închiderea Consulatului Chinei aflat în statul Huston, acuzându-i pe chinezi de spionaj. Oficialii de la Beijing au negat acuzațiile de spionaj contra SUA, susținând că acestea sunt acuzații de calomnie. Și ei, la rândul lor, au ordonat închiderea Consulatului SUA din Chengdu.