Poliția Română va înlocui vechiul armament din dotare cu pistoale Beretta! Polițiștii din segmentul operativ  vor primi 25.000 de pistoale Beretta. 

După ce sindicate ale Poliției au făcut numeroase sesizări pentru îmbunătățirea mijloacelor de lucru, IGPR a demarat proceduri de achiziție pentru 25.000 de pistoale Beretta de calibru 9 x 19 mm și 1.000.000 de cartușe.

Primul lot constă în 5 000 de pistoale și va ajunge săptămâna viitoare la forțele la la polițiștii de la ordine publică și cei  de la rutieră.

Cum arată noile pistoale Beretta?

Folosite până acum, pistoalele Carpați vor fi înlocuite cu pistoale Beretta. Noile Beretta PX 4 cu un calibru de 9 x 19 mm sunt prevăzute cu o magazie în care încap 15 cartușe,

Spre deosebire de cele vechi, fabricate în 1974, cele noi vor avea o țeavă mai lungă, pentru precizie. Pistoalele vor fi  fabricate din materiale noi, vor fi  prevăzute cu un holster modern, în care vor încăpea 15 cartușe, nu 6 ca până  acum.

La pistoalele noi, aparatele de ochire vor fi mai bine pronunțate.

De ce Poliția Română înlocuiește vechile pistoale Carpați?

În rândul ordinii publice, incidentele care s-au lăsat cu altercații au crescut. Forțele de ordine au nevoie de arme noi, pentru că cele vechi nu mai  sunt eficace. De asemnea, noile pistoale le vor fi la îndemână polițiștilor pentru a opri la timp, prin avertisment cu focuri  de armă. Astfel, procesul de lucru va fi mult mai eficace pentru angajații din subordinea MAI.

Poliția Română este dotată de mai bine de 40 de ani cu pistoale Carpați, scrie Monitorul de Suceava. Acestea sunt invechite și nu la îndemână pentru manevrat. De  aceea, IGPR a decis că va înlocui vechile pistoale Carpați cu pistoale Beretta, moderne.