Grecia stârnește nemulțumiri din partea Turciei!

Grecia stârnește nemulțumiri Turciei, într-un conflict religios care poate reaprinde scânteia dintre cele două state.

Totul a început după ce Atena a izbucnit într-o reacție agresivă atunci când Sfânta Sofia din Istanbul a fost transformată în moschee.

Oamenii din fruntea celor două state își apară cu vehemență opiniile în legătură cu noul lăcaș de rugăciune al islamicilor. Astfel, Kyriakos Mitsotakis, prim-ministrul grec, crede că această transformare este o dovadă a unei slăbiciuni, căci, în opinia lui, turcii „insultă patrimoniul secolului XXI- lea”, conform Agerpress.

Această replică agresivă la adresa musulmanilor scoate în evidență faptul că tensiunile dintre cele două state nu se vor opri prea curând. Mai mult decât atât, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Hami Aksoy, acuză Grecia că drapelul turc a fost incendiat la Salonic, fapt ce ar crește și mai mult neînțelegerile dintre cele două state.

 

Delia Musetescu
Delia Musetescu
Mă numesc Delia, am 20 de ani și sunt studenta la Universitatea din Pitești. Studiez Litere, așadar, mă recomandă pasiunea pentru literatură, limbi străine și cunoașterea mentalităților mai multor civilizații. Pe lângă aceste pasiuni care par, poate, prea serioase, se adaugă altele și mai și: religia și astrologia. Dar bineînțeles că iubesc viața, îmi iubesc vârsta și profit la maxim de această perioadă! În viitor aș vrea să devin profesoară, pentru că sper că voi reuși să schimb destinele mai multor tineri, iar în paralel as vrea să-mi împlinesc pasiunea: aceea de a scrie.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare