Ziua poliției de frontieră

Ziua Poliției de Frontieră Române este sărbătorită astăzi, 24 iulie!

"în Știri" by

Astăzi sărbătorim ziua Poliției de Frontieră Române!

Acum 156 de ani, mai exact pe data de 24 iulie 1864, a fost semnat de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza Decretul 892, ce reprezintă piatra de temelie a Poliției de Frontieră. Acel act este prima recunoaștere în drept a instutiției.

Acest eveniment a fost serbat printr-o festivitate ce a respectat normele de protecție împotriva Coronavirusului.

La această festivitate a luat cuvântul Ministrul Afacerilor Interne. Acesta a subliniat importanța instituției în cadrul MAI: „Dumneavoastră, cei de aici, de la Frontieră, aveţi un plan mai larg, dumneavoastră protejaţi naţiunea.” Totodată, a subliniat „provocarea” dată de frontierele non-europene din nord, nord-est și sud-vest: „Graniţele non-euro nu sunt doar nişte limite teritoriale. Aceste puncte de frontieră sunt adevărate provocări şi voi sunteţi într-un război, zi de zi, pentru a apăra legea, dreptatea şi integritatea României.”

Și chestorul principal de poliţie Liviu Bute a făcut declarații, evidențiind provocările trecute cu brio de polițiștii de frontieră. Potrivit lui, în prima jumătate a anului au fost depistate 480 de grupuri de migranţi, fiind identificaţi peste 100 de facilitatori, iar la frontiera cu Serbia s-a reuşit prevenirea intrării în ţară a peste 10.000 de persoane.

Ministrul Marcel Vela a înmânat apoi diploma şi placheta de onoare comisarului-şef de poliţie Cosmin Boldiş, şeful Poliţiei de Frontieră Nădlac, pentru „devotament şi merite deosebite în îndeplinirea misiunilor de serviciu”, conform Agerpres.ro.

Așadar, ziua Poliției de Frontieră nu a trecut nesărbătorită. Noi le urăm un sincer „La mulți ani!” polițiștilor de frontieră și îi felicităm pentru devotamentul și profesionalismul lor!

Helo! Eu sunt Ralu și tocmai mi-ai citit articolul :) Am 18 ani și sunt din județul Suceava, dintr-un orășel de care cel mai probabil nu ai auzit niciodată. Mare potterhead de mică, îmi place să citesc, ador psihologia și enigmele. Și ce să vezi: din când în când mai și scriu! Iar dacă ai ajuns până aici, aruncă un ochi la restul articolelor mele! Te asigur că nu vei regreta!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*