vacanța
vacanța

Omul și relațiile acestuia cu ceilalți strigă pe rezonanțe multiple nevoia de comunitate și sociabilitate. În fond, și Aristotel analiza omul ca zoon politikon, dovadă că existența în singurătate absolută este mediu incompatibil cu natura propriu-zisă a omului.

Pe scurt, singurătatea permanentă nu se înscrie sub incidența umanului.

Având asemenea puncte cheie în înțelegerea propriei persoane, putem rupe coaja substratului inconștienței cu care formăm relații. Putem înțelege punctul de plecare, dar și motivul originar din care se naște sociabilitatea umană. Este întotdeauna important să cunoaștem motivul din care există ceva, deoarece originea dezvăluie fășii altfel prea mărunte pentru o analiză, calculând doar fenomenul prezent.

Odată ce înțelegem adevărata importanță a persoanelor cu care ne înconjurăm (familie, prieteni, parteneri romantici etc.) și nevoia înecată în disperare a minții noastre pentru aceștia, ni se dezvăluie și superioritatea gestionării relațiilor cu indivizii din acest cerc al nostru. A ști cât timp trebuie alocat fiecărui grup de persoane, cât din acest timp este benefic ție, dar și celorlalți și care este perioada alocată singurătății, înseamnă să dobândești o superioritate asupra propriilor „porniri” și nevoi, devenind un individ motivat nu de impulsuri irelevante, ci de alegeri logice.

Un prilej pentru o gestionare corectă, dovedind maturitate în spatele intențiilor individului, este vacanța.

Persoanele și timpul alocat acestora primează printre prioritățile pe care am fi nevoiți să le posedăm. Astfel, personal, aș considera că părțile din viața noastră de care nu ne permitem o apropiere mai puțin dăunoasă vieții profesionale, ar trebui să fie o rută validă în planificarea timpului liber. Spre exemplu, dacă datorită serviciului sau școlii nu avem capabilitatea de a petrece o vreme îndestulătoare cu diferite rude, ar trebui să mișcăm blocurile astfel încât să facem loc pentru popasul acasă. Dacă avem o deficiență în relație pornind de la premisa că timpul cu persoana atât de „plăcută vederii” este brutal dezmembrată, atunci vacanța este coroana de pe capul regelui șchiop, readucerea la putere a ceva defect.

Bineînțeles, există întotdeauna varianta solitudinii.

Aceasta scapără focuri doar în spatele ochilor obosiți, extenuați din cauza contactului cu ceilalți. Într-o astfel de instanță recomand ruperea continuității materialului de interacționare, cu toate acestea o anumită grijă asupra secționării mi se pare în ordine deoarece nimeni nu dorește un sfârșit complet.

Acesta este doar un instantaneu în care putem captura posibilitățile planificării unei vacanțe. O alta aș recomanda-o pentru persoanele mai meticuloase în ale prezicerilor. Întotdeauna posibilitatea de a le avea pe toate se ascunde sub nori de praf, fum și ceață, prea înțepători pentru a trece prin ei, dar o pală de vânt ar sufla toate obstacolele „colosale”. Aici pala de vânt atât de necesară poate fi planificarea excelentă și inteligentă. Dacă analizăm fiecare moment, înțelegem cât ne-ar plăcea să dureze, dar de asemenea că posibilitatea de a tăia din ceea ce am dori să rămână întreg există, atunci, precum un labirint cu prea multe ieșiri, dar nicio intrare. Înțelegem scopul fiecărei clipe și faptul că problemele de dinainte… nu sunt tocmai problematice.

Astfel putem oferi timp fiecărei categorii de oameni, fiind siguri că se va mai ivi clipa solitudinii în spatele paravanelor.

Vacanța este, în fond, pentru persoana în cauză, de la ambuscade asupra părinților, până la închiderea ochilor dinspre fața lumii. Toate sunt valide atât timp cât se așază pe linia mulțumitorilor de dreaptă individului. Cert este că ar trebui folosită la capacitatea doritoare de completitudine. Urmărim bătăi de aripi și din palme, sperând la o ascendență înspre soare, propunând ca vacanța să fie imaginea zeității în nemișcare.

   Totuși, această vacanță de vară este diferită față de cele de până acum, din cauza noului virus. Mai putem spera la o vară normală? Vezi aici.
Autor: Bândilă Bianca