Alexandra din Caracal
Alexandra din Caracal

Alexandra din Caracal avea să cutremure o țară întreagă. Acum un an, adolescenta de 16 ani a luat autostopul până la Caracal. Apoi nu s-a mai întors.

O anchetă amplă a fost desfășurată: în cadrul acesteia aveau să participe polițiști, procurori DIICOT, procurori ai parchetului Anti-mafie, echipaje ale STS, precum și specialiști din cadrul FBI, relatează Europa Liberă.

Cum a început totul?

Pe 24 iulie 2019, Alexandra Măceșanu avea să plece la Caracal să-și întâlnească iubitul în fața unui liceu. Fiindcă ea locuia într-o comună la câțiva kilometri de oraș, adolescenta decide să ia autostopul. Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 de ani, o primește la el în mașină, scrie Adevărul.

Fata ajunge sechestrată, bătută și violată de bărbatul de 66 de ani. Pe 25 iulie, victima are noroc. Apucă să sune la poliție, cât timp agresorul ei pleacă la farmacie. Polițiștii, crezând că fetei îi „arde de joacă” au ignorat-o: „Nu mai ține linia ocupată”, i-au  spus ei fetei după ce a sunat de 3 ori la numărul de urgență 112, conform Mediafax.

Apelurile ei s-au terminat cu: „Vine, vine!”.

Apoi, pe proprietatea bărbatului în vârstă de 66 de ani aveau să  fie găsite dinți, oase și bijuterii. În urma interogatoriilor a ieșit la iveală că faptul că Alexandra nu este prima victimă a bărbatului de 66 de ani din Caracal. Atfel, toată România află că Gheorghe Dincă a bătut, violat și maltratat două fete: Luisa Melencu și Alexandra Măceșanu.

Ancheta este încă în defășurare.

Ancheta este una vastă: MAI, DIICOT, STS, parchetul Anti-Mafie. Aploarea cazului a determinat analize mitocondriale,  realizate de Biroul Federal American de Investigații.

Ulterior au  fost  desfășurate anchete interne cu privire la modul de lucru al poliției:

  • Ioan Buda, Chestorul Poliției Române, , a demisionat;
  • Nicolae Eugen Alexe, adjunctul IPJ Olt, a fost îndepărtat din funcție;
  • Cristian Ovidiu Popescu, Procurorul din Caracal, a fost pus sub investigații de SIIJ;
  • Felix Bănilă, aflat la conducerea DIICOT, a demisionat din proprie inițiativă.

Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu au  fost trimiși în judecată în data de 15 ianuarie 2020, la Tribunalul Olt.  Cazul nu a fost soluționat. În presă au apărut zvonuri legate de traficul de carne vie. Analizele de ADN nu au arătat proveniența rămășițelor umane.

Dispariția Alexandrei din prisma unei adolescente. Citește aici!