Un Sistem Medical Modular de Izolare și Tratament
Un Sistem Medical Modular de Izolare și Tratament

Un Sistem Medical Modular de Izolare și Tratament și-a început activitatea în județul Timiș! O nouă secție externă de tratare pentru pacienții cu virusul SARS-Cov-2 a fost amenajată în Timișoara! Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament a început activitatea începând din 22 iulie. Acolo vor fi tratate cazuri medii de COVID-19. 

Spitalul „de campanie” este amplasat pe stadionul CFR din Timișoara. Personalul medical face parte din cadrul secției de Boli Infecțioase a Spitalului Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu”.

Secția externă a spitalului numită SMITT poate asigura atât tratamentul pentru un stadiu mediu al bolii, cât și izolarea la secția de terapie intensivă. Sistemul Medical Modular de Izolare din Timișoara este dotat cu 50 de paturi pentru pacienții cu stadiu mediu al bolii. Secția de terapie intensivă destinată pacienților în stare gravă este dotată cu 4 paturi.

Spitalul are și un laborator de analize unde pot fi prelucrate, în medie, câteva zeci de teste zilnic: „Sistemul medical modular de izolare şi tratament are în dotare un laborator de analize RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19 cu o capacitate de prelucrare de 40 de teste pe zi”, conform MApN.

Un astfel de spital de campanie a fost ridicat la Constanța, în luna aprilie, pe Stadionul Portul. Așa arată Un Sistem Medical Modular de Izolare și Tratament pentru COVID-19:

https://www.facebook.com/ForteleNavaleRomane/videos/706113096790797/?v=706113096790797

Andreea Esca a fost și ea tratată de Coronavirus! Prin ce a trecut prezentatoarea TV? Află aici!