România
România

România a primit confirmarea de la Bruxelles! Klaus Iohannis, Președintele României, a declarat că a primit confirmarea de la Curtea Europeană pentru a putea solicita fonduri europene în valoare de 80.000.000 de euro.

Acești bani îi va cheltui în dezvoltarea economică și în tot ceea ce constă ea: ieșire din criză, ameliorarea deficitului bugetar și revenirea din pandemie.

Proiectul prezentat la Comisia Europeană este planificat pe o perioadă de 6 ani, spune președintele, iar o parte din buget poate fi accesibil chiar de anul acesta. Țara noastă are de gând să se miște cât mai alert și să obțină această finanțare: „ Trebuie să ne mișcăm rapid, în așa fel  încât să prezentăm Comisiei Europene până în octombrie acest plan național de repornire, relansare și reîntărire a economiei!”.

Președintele, recent ieșit dintr-o ședință de Guvern, anunță că a lucrat de ceva timp la planul de relansare economică pe care îl are în vedere. El explică cum se planifică cei 80.000.000 de lei.

„Această sumă de 80 de miliarde se compune din două mari pachete bugetare”, spune Președintele Klaus Iohannis. Pachetele bugetare vor fi împărțite atfel:

  • primul pachet (cel mai mare) este pachetul care se referă la bugetul multianual al UE din 2021-2027.
  • al doilea pachet este destinat relansării economice, în valoare de 34 de miliarde de euro. Banii sunt destinați revenirii din criza economică în contextul pandemiei.

Președintele Klaus Iohannis subliniază că banii ceruți de la UE sunt benefici pentru România: „Cu acești bani vom putea reporni și reconstrui România. Cu acest bani putem să intervenim și în Economie și în marile sisteme publice. Este o veste foarte foarte bună!” Astfel, susține Președintele, banii pot fi folosiți pentru a crea un impact major asupra sistemelor publice.

 

 

https://www.facebook.com/Adevarul/videos/333794084286643/?v=333794084286643&notif_id=1595427074845993&notif_t=live_video

 

 

Sursă photo: Captură ecran Facebook

Craiova, un oraș cu un mare potențial economic! Ce planuri  are Ford, gigantul în  automobile? Află aici!