Robin Williams
Robin Williams

Robin Williams, celebrul actor ar fi ajuns acum la onorabila vârstă de 69 de ani. Pe 21 iulie s-au împlitit 6 ani de la moartea lui.

Pe data de 11 august 2014 aceasta și-a curmat propria viață, fiind găsit spânzurat în locuința sa din California.

El recunoscut într-un interviu pentru Parade că avea probleme cu alcoolul și cu drogurile, însă a depus eforturi pentru a-și ține sub control viciile. Robin Williams a lăsat în urmă numeroase filme în care actorul a conturat personalitatea mai multor personaje ce vor purta pentru totdeauna amprenta unică a artistului.

Filme celebre cu Robin Wiliams

De-a lungul carierei sale, actorul a făcut parte din distribuția a peste 70 de filme și 16 seriale TV. Dacă sunteți fani ai serialului „FRIENDS”, poate nu știați, dar el  a jucat într-un rol episodic, interpretându-l pe Billie Cystal:

 

Debutul și l-a făcut în filmul Popeye (1977), interpretând rolul îndrăgitului marinar care mănâncă spanac. Printre cele mai cunoscute filme ale lui Robin Wiliams se remarcă: „The Genie and the Alladin” (Alladin și Duhul Fermecat, 1992). În acest film el l-a dublat pe Duhul Fermecat, talentul său pentru comedie fiind unul care iese în evidență, conform Harper’s Bazaar.

Mrs Doubtfire (Tăticul nostru trăznit, 1993), o tragicomedie despre un tată divorțat, proaspăt ieșit din arest care se dă drept menajeră în casa fostei sale soții, doar pentru a-și putea revedea copii.

O peliculă de război, „Good Morning Vietnam” (Bună dimineața, Vietnam) a fost unul care i-a adus notorietatea. De această dată, Robin Wiliams se pune în pielea unui DJ la o emisiune de radio a Armatei  Americane, din timpul războiului din Vietnam. Actorul și-a improvizat majoritatea replicilor, cea mai  celebră dintre ele fiind: „Vai, ce țară! Căldură, umiditate și terorism. Totuși, mult mai bine decât New York-ul vara!”.

O altă scenă din celebrul film este aceasta. Timbrul vocal al actorului dar și interpretarea personajului, te duce cu gândul la un comentator sportiv! Good Morning Vietnam este o peliculă de război, care te duce cu gândul în atmosfera anilor ’70, cu bune și cu rele. Filmul l-a făcut pe Robin Williams câștigător al Globurilor de Aur în 1987, pentru categoria „Cel Mai Bun Actor”.

Robin Williams s-a născut 21 iulie 1951, în Chicago, statul Illinois.

Că veni vorba de actori, am pregătit și tot ce nu știai despre Sylvester Stallone. Află aici!

 

 

 

Articolul precedentConcediul ideal
Articolul următorOspiciul creator
Mă numesc Delia, am 20 de ani și sunt studenta la Universitatea din Pitești. Studiez Litere, așadar, mă recomandă pasiunea pentru literatură, limbi străine și cunoașterea mentalităților mai multor civilizații. Pe lângă aceste pasiuni care par, poate, prea serioase, se adaugă altele și mai și: religia și astrologia. Dar bineînțeles că iubesc viața, îmi iubesc vârsta și profit la maxim de această perioadă! În viitor aș vrea să devin profesoară, pentru că sper că voi reuși să schimb destinele mai multor tineri, iar în paralel as vrea să-mi împlinesc pasiunea: aceea de a scrie.