Concediul ideal

0
58 views
Concediul
Concediul

Ei bine, concediul este pe departe cel mai așteptat moment din an. Sătui de haosul metropolei și copleșiti de munca de la birou, concediul este gura de oxigen. Chiar și pentru copii, acest moment reprezintă o încununare a muncii istovitoare din timpul anului școlar, cât și un bun prilej de a-și petrece clipe unice alături de părinți. Iar dacă este vorba de un cuplu sau un grup de adolescenți dornici de a se culca printre stele și a se trezi îmbrățișați de razele soarelui, concediul este cu atât mai special.

Pentru a avea o vacanță perfectă, v-aș recomanda câteva sugestii pe care eu le am în vedere în momentul planificării unei vacanțe și, desigur, m-aș bucura dacă v-ar ajuta și pe voi:

 1.  În cazul în care ai o familie cu copii, ar fi recomandat ca vacanța să reprezinte un punct comun pentru ambele categorii de vârstă, atât pentru părinți, cât și pentru copii.
 2.  Caută locuri în care te poți izola de agitația urbană și a te regăsi în pacea interioară.
 3.  Analizează-ți dorințele și așteptările, astfel încât să știi ce vrei să cauți.
 4.  Interesează-te de ce ai putea vizita în locurile apropiate locației alese.
 5.  E cel mai important să te consulți cu partenerul de viaţă, astfel încât decizia să satisfacă ambele persoane.
 6.  Interesează-te din timp și ia în vedere opiniile expuse în mediul public ale persoanelor care au mai vizitat locul respectiv.
 7.  Asigură-ți suspendarea activității la birou și deconectarea totală de stresul cotidian!

Vă spun sincer, concediul ideal pentru mine este înrămat într-un tablou cu o apă cristalină, nisip fin și palmieri.

Puțin cam tipic, știu, dar când spun ideal, nu îmi pot închipui altceva decât marea. Sunt captivat de jocul vizual, sufletul mi se reîncarcă de bună dispoziție, iar valurile ușor izbite mă poartă în cântecul marin. Nimic mai frumos… telefonul pe silențios, deconectat de tot ce înseamnă grija zilnică, refugiat în brațele mării.

Concediul ideal nu e altceva decât puterea de a-ți reda libertatea în mijlocul dezordinii umane și a-ți înălța sufletul la apogeul fericirii. De aceea, vă recomand câteva destinații pentru un concediu ideal:

 1. Ayia Napa, Cipru;
 2. Istanbul, Turcia;
 3. Malta;
 4. Barcelona;
 5. Delta Dunării;
 6. Cazanele Dunării;

Trebuie să fim conștienți că vacanța nu este menită doar pentru odihnă în resort și recharghing. Ea este definită de starea de spirit, locurile întâlnite și culturile de care te izbești, toate înlăturate și îngrămădite într-un bagaj al experienței.

O vacanță ideală este, fără doar și poate, o experiență și o nouă aventură, presărată de locuri frumoase și experiențe culturale.

Oamenii desăvârșesc vacanța. Este important să reținem că o vacanță reușită necesită un butoi de fericire și o damigeană de curaj. Desigur, nu se rezumă doar la asta, ci la a cunoaște oameni, a intra în legătură cu ei, a le învăța obiceiurile și a încerca să te alături vieții lor. Practic, să descoperi rădăcinile poporului.

Eu vă urez kilometri mulți și experiențe de neuitat!

Concediul s-a terminat, iar gândul că te vei plictisi în restul vacanței nu-ți dă pace? Iată aici câteva idei de petrecere a timpului liber!

Autor: Darius Ghiță