Vară normală
Vară normală
Anul 2020 a adus multe schimbări. Cu toții ne așteptam să fie un an mai bun decât 2019, dar problemele precum incendiile din Australia, încălzirea globală, posibilitatea începerii unui al Treilea Război Mondial, pandemia de Coronavirus, și-au făcut apariția. Unele dintre ele pentru prima dată, iar altele au revenit. Ne gândeam că acestea nu se vor intensifica, dar suntem în iulie și deja cazurile de COVID-19 cresc constant. Dar, totuși… cum putem petrece în siguranță o vară normală?
Totul începe cu Ziua Internațională a Copilului, ziua care dă startul unui anotimp care cuprinde emoții, amintiri, tabere, excursii. Vara, perioada în care îți faci noi prieteni, în care te poți cunoaște mai bine sau chiar să te îndrăgostești, deoarece „Nimeni n-o să îți explice ce e dragostea/ Asta singur într-o zi de vară-o vei afla” (poți asculta melodia Epilog de la Vama Veche aici, în timp ce citești articolul).
Dacă ai devenit nostalgic privind amintirile din Vamă, poți afla ce se întâmplă în Vama Veche aici.
Este posibil ca toți să ne dorim să mergem pe litoral sau într-o stațiune montană. Trebuie să fim atenți, deoarece este important să ținem cont de dinamica bolii, indiferent că suntem acasă sau în vacanță. Trebuie să verifici dacă locul unde vei călători este un focar sau locul din care pleci nu este un focar.
Majoritatea țărilor au pus restricții pentru români, cum ar fi Grecia; le poți citi aici.
Totuși, vara nu este doar despre vacanță. În România s-au deschis restaurantele, plajele, se fac spectacole în aer liber. Dacă ai simptome precum febră, oboseală și tuse seacă, mai bine nu te expui. Este recomandat să nu călătorești și să te protejezi. Trebuie să fim empatici și să ne gândim la cei din jur, dacă totuși luăm decizia să mergem undeva.
Acum câteva luni, când începea și în România să fie diseminate informații despre virus, printre care și miturile preluate din diverse surse, era unul ce ar menționa dispariția pe timpul verii. Suntem în mijlocul verii și observăm că a fost o minciună. Nu vă bazați pe orice scrie pe internet sau din orice sursă cu dezinformări, deoarece virusul nu ține cont că este vară sau iarnă. Virusul, ironic vorbind, este ca melodia „Vara nu dorm”. Acesta nu poate fi oprit de temperaturile caniculare din timpul verii.
Deja ți-ai dat seama că nu vom avea o vară normală. În momentul actual, nu avem cum să ne gândim la o vară normală, ci la una diferită. Trebuie să ne obișnuim, luând măsurile de precauție în continuare. Nu putem să ne întoarcem și să ne comportăm ca vara trecută, pentru că totul s-a schimbat și nu mai suntem la fel.
Dacă ești o persoană ce nu se gândește la un viitor plan ca pentru o vară normală, în condiții de siguranță, poți să-ți petreci perioada aceasta experimentând lucruri noi. Pentru că vei avea mai mult timp liber, poți începe să pictezi, desenezi, fotografiezi, urmărești seriale și videoclipuri educative. Poți chiar să începi să te gândești la viitor și să pui bazele unei viitoare cariere. Fiecare hobby pe care tu îl ai sau îl vei descoperi, te poate ajuta pe viitor.
Citește aici despre cum te poate duce un hobby pe scenă.
În această vară, dar nu numai, este important să avem grijă de noi, dar și de cei din jur. Trebuie să ne protejăm, să purtăm mască, să ne spălăm pe mâini. Nu trebuie să ne gândim că virusul nu există și că nu ne putem infecta. Cazurile de COVID-19 sunt în creștere, iar în țara noastră s-a luat decizia de a se prelungi starea de alertă cu 30 de zile. Știu că-ți petreci timpul destul de mult pe rețelele de socializare și știrile false sunt promovate. Nu pica în plasa dezinformării și verifică informația și din alte surse.