filme
filme

Vara ne încântă întotdeauna cu combinația ideală: vacanța și filmele. Ignorând formalitățile, vă voi prezenta în continuare top 5 filme anime care merită neapărat să fie văzute cu prilejul vacanței. Pinky promise: vă vor fi pe plac, indiferent că sunteți obișnuiți cu desenele animate japoneze sau nu. Enjoy!

Howl’s Moving Castle
filme

„Lucruri interesante păreau să se întâmple, dar mereu altcuiva’’.
Realizat de arhicunoscutul și mult-lăudatul Studio Ghibli, sub atenta supraveghere a lui Hayao Miyazaki, Howl’s Moving Castle spune povestea lui Howl – un vrăjitor cuceritor, idealist și Sophie – o fată săracă și simplă, a cărei viață ia o întorsătură cel puțin neplăcută, fiind blestemată. Pentru a se putea întoarce la normal, va fi nevoită să îl acompanieze pe Howl în aventuri nemaivăzute. Soundtrack-ul și animația sunt de excepție, videoul următor servind drept dovadă pentru ultima menționată.
https://www.youtube.com/watch?v=0wG3SAziFJE

Wolf Children
filme

Film de familie, dezvoltă problema sociologică a copiilor-lup într-o manieră fantezistă. Astfel, în timpul facultății, o tânără se îndrăgostește de un coleg. Acesta îi mărturisește ulterior că este vârcolac. Uimită, dar cu sentimentele neschimbate, decide să întemeieze o familie. Mai multe informații ar însemna să dau spoilere, așa că mă voi abține; însă, dacă vă pasionează sociologia și S.F.-ul, voi nu ar trebui să îl ratați!
https://www.youtube.com/watch?v=ed1xwAtF728

The Boy and the Beast
filme

Acesta poate fi descris drept un crossover între Wolf Children și Kung Fu Panda. Spre deosebire de Copiii-lup, aici se pune accentul pe drumul inițiatic al protagonistului, maturizarea sa. Pe scurt, un orfan în căutarea unui cămin decide să stea pe capul unui urs morocănos, dar talentat, până ajung de nedespărțit.
https://www.youtube.com/embed/PkNtujKPZtE…

Kimi no na wa
filme

„Ai grijă ce-ți dorești, căci s-ar putea împlini.’’ Această vorbă este desconsiderată de către Mitsuha, care visează să trăiască viața unui băiat din Tokyo. Redescoperim elementul științifico-fantastic în același timp alături de fata care a dobândit o viață dublă: face schimb de corpuri cu Taki. Legați de destin și despărțiți de timp, cei doi învață atât despre viață, cât și unul despre celălalt.
https://www.youtube.com/watch?v=xU47nhruN-Q

Colorful
filme

„Acum sunt tratată de parcă aș fi invizibilă, dar este ok.’’
Îmbinând supranaturalul și dramaticul, Colorful pune o pată de culoare într-un univers absent, melancolic și monocromatic. Protagonistul care ne introduce în această lume este un suflet anonim, care câștigă – contrar dorinței sale – dreptul la viață. Tot ce are de făcut este să se reîncarneze în corpul unui puști de 14 ani care s-a sinucis și să afle care fu cel mai mare păcat al lui. Simplu, nu? Ei bine, are la dispoziție 6 luni pentru a găsi răspunsul.
https://www.youtube.com/watch?v=CNSEE2Zp7AY

De ce mai ești aici? Spor la vizionat!