Un bărbat din Timișoara
Un bărbat din Timișoara

Un bărbat din Timișoara, infectat cu COVID-19, a murit sâmbătă în spital pe secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Bărbatul a refuzat cu vehemență tratamentul care urma să-i fie administrat.

Cu o săptămână înainte, bărbatul  de 50 de ani a fost internat în spital cu o formă medie a infecției cu Coronavirus. Pacientul a refuzat tratarea în spital, scrie Gândul.

Managerul spitalului, Cristian Oancea, susține că acesta este primul astfel de caz de acest gen cu care s-au confruntat. Fiindcă pacientul a refuzat tratamentul cu Remdesivir, starea i s-a agravat. Medicii nu l-au putut convinge. Ulterior el a ajuns pe secția de terapie internsivă și a murit.

Pacientul ar fi putut fi salvat, dacă nu ar fi refuzat tratamentul.

Cristian Oancea spune că pacientul ar fi putut fi salvat, dacă nu ar fi refuzat tratamentul: „Pacientul putea fi salvat, dacă medicamentul i se administra la timp,(…) și nu putem obliga un pacient să ia un tratament. (…) Este dezamăgitor pentru colegii mei  din terapie intensivă pentru că  am pierdut un pacient care putea fi salvat”, declară managerul spitalului pentru Digi 24.

Pacientul susținea că nu vrea că medicii să facă „experimente pe el”.  Pe acest motiv, a refuzat tratamentul pentru Coronavirus. Urma să îi fie administrat un medicament numit Remdesivir. Medicamentul poate afecta o scară largă de virusuri și poate acționa împotriva unor boli  severe precum Ebola, Sindrumul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și SARS (Sindromul Acut Respirator Sever ), confom New England Journal of Medicine.

Medicamentul a fost adus din America. Agenţia Federală pentru Hrană şi Medicamente a Statelor Unite a autorizat folosirea lui pentru tratarea infecției cu COVID-19. Descris fiind de medicul spitalului drept „tratament inovativ”, dar totuși care a dat  roade, pacientul nu a privit cu ochi buni aceasă explicație deși medicii au încercat în nenumărate ori să-l convingă că l-ar putea salva.

Un bărbat din Timișoara a murit astfel de COVID-19, pe secția de terapie intensivă!