Nantes

(VIDEO) Incendiu la Catedrala din Nantes după un an de la dezastrul de la Notre-Dame

"în Știri" by

În dimineața de sâmbătă, 18 iulie 2020, Catedrala Sfinţilor Petru şi Paul din Nantes a fost afectată de un incendiu de proporții. Flăcările au distrus vitraliile catedralei din vestul Franței, dar și marea orgă ce data încă din secolul al XV-lea. Conform Reuters, pompierii au reușit să preia controlul asupra situației după câteva ore.

Între timp, un bărbat a fost luat în custodia poliției franceze. Bărbatul era responsabil cu închiderea catedralei vineri seara. Oficialii au evidențiat totuși că „orice interpretare care ar putea implica această persoană în comiterea faptelor este prematură şi pripită”, bărbatul fiind chemat pentru a-i ajuta pe anchetatori cu niște detalii care ar putea reprezenta piste importante în cazul incendiului.

Catedrala catolică reprezintă un monument semnificativ al arhitecturii gotice. Este situată în orașul Nantes, pe râul Loire, în Bretania, regiune din vestul Franței.

Potrivit Agerpres.ro, opera arhitecturală a fost inclusă în lista monumentelor istorice în 1862, de către Ministerul Culturii din Franţa.

Comandantul local de pompieri, Laurent Ferlay, le-a spus reporterilor că peste 100 de pompieri au fost la faţa locului pentru a se asigura că incendiul este complet sub control, conform Digi24. Autoritățile au menționat existența a trei focare de extindere a flăcărilor. Incidentul este considerat ca fiind un act criminal, nu un accident.

Helo! Eu sunt Ralu și tocmai mi-ai citit articolul :) Am 18 ani și sunt din județul Suceava, dintr-un orășel de care cel mai probabil nu ai auzit niciodată. Mare potterhead de mică, îmi place să citesc, ador psihologia și enigmele. Și ce să vezi: din când în când mai și scriu! Iar dacă ai ajuns până aici, aruncă un ochi la restul articolelor mele! Te asigur că nu vei regreta!

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi