Festivalul „Bucureștii lui Caragiale”
Festivalul „Bucureștii lui Caragiale”

Festivalul „Bucureștii lui Caragiale” revine și anul acesta! După o lungă perioadă de cultură online, locuitorii Capitalei pot în sfârșit să se bucure de teatru în aer liber! Timp de două luni, teatrul se mută din săli, în Parcul Cișmigiu. 

Festivalul „Bucureștii lui Caragiale” își propune să aducă în scenă spectacole din repertoriul a 20 de teatre din București! Astfel, din 18 iulie până în 2 septembrie, bucureștenii pot asista la 30 de spectacole pe scena amenajată din Parcul Cișmigiu, scrie AGERPRESS.

Organizatorii, fundația ARCUB, în parteneriat cu Primăria Capitalei, promit un calendar variat: atât spectacole pentru cei mari (spectacole de seară), cât și pentru cei mici (matinee).

În serile de weekend, publicul se va delecta cu spectacole de comedie, adaptări artistice după scenarii clasice sau actuale, teatru de revistă, muzică live și multe altele. Pentru copii vor fi puse în scenă spectacole de matineu. Special pentru cei mici, în diminețile de weekend, începând cu ora 10 vor fi puse în scenă basme, teatru de păpuși, spectacole de balet sau spectacole de magie.

Spectacolele de astăzi

În această duminică dimineață, în 18 iulie, copii sunt invitați la teatru de păpuși! Pe scena amenajată din Parcul Cișmigiu, începând cu ora 10, este adusă în scenă „Capra cu trei iezi”, celebra poveste a lui Ion Creangă. Povestea este reinterpretată de către actorii Teatrului de Animaţie Ţăndărică. 

Seara se încheie cu „Bullets over Lipscani”, spectacol de teatru independent. O comedie noir, adaptată după  „Împușcături pe Broadway” (1994). Regizat de Woody Allen, filmul- o poveste cu teatru și mafioți din anii ’20- a câștigat 6 nominalizări la premiile Oscar și un premiu la Globurile de Aur.

Festivalul „Bucureștii lui Caragiale” are intare liberă, iar locurile se pot rezeva online pe enterix și pe site-ul fundației ARCUB. În cadrul evenimentului vor fi respectatele măsurile de protecție impuse de guvern în contextul pandemiei.

Sursă photo: Facebook