Toate pânzele sus
Toate pânzele sus

George Paul Avram, actorul ce a stat în spatele rolului Haralamb din „Toate pânzele sus!”, opera lui Radu Tudoran, s-a stins la vârsta de 80 de ani.

Teatrul I. L. Caragiale anunță decesul actorului ce i-a fost alături în seria regizată de Mircea Mureșanu, „Toate pânzele sus!”. Datorită acestui rol, George Paul Avram s-a făcut remarcat în fața oamenilor și pe platourile de filmare.

A reușit să colaboreze și cu unii dintre cei mai cunoscuți regizori români. Aici amintim: „Actorul şi sălbaticii” şi „Mitică Popescu”, în regia lui Manole Marcus, „Secvenţe”, regia Alexandru Tatos, „Restul e tăcere”, regia Nae Caranfil.

Debutul l-a avut la Teatrul de Stat din Sibiu, în 1964, interpretând rolul Andrei din Passacaglia. A dăinuit pe scena Teatrului Național din București o perioadă de mai bine de două decenii, cu roluri în peste 30 de spectacole, până să plece în Germania, în 1987, revenind in țară în 2005.

Agerpres afișează mesajul unui comunicat transmis de colegii de breaslă ce i-au fost apropiați:

Întregul colectiv al Teatrului Naţional îl regretă şi este alături de familia îndoliată.”

De asemenea, s-au anunțat și detalii cu privire la înmormântare. Aceasta va avea loc vineri, la ora 11,00, la Cimitirul Tudor Vladimirescu.