Toate pânzele sus

Actorul care a jucat rolul lui Haralamb în „Toate pânzele sus!” a murit!

"în Știri" by
Timp de citit: < 1 minut

George Paul Avram, actorul ce a stat în spatele rolului Haralamb din „Toate pânzele sus!”, opera lui Radu Tudoran, s-a stins la vârsta de 80 de ani.

Teatrul I. L. Caragiale anunță decesul actorului ce i-a fost alături în seria regizată de Mircea Mureșanu, „Toate pânzele sus!”. Datorită acestui rol, George Paul Avram s-a făcut remarcat în fața oamenilor și pe platourile de filmare.

A reușit să colaboreze și cu unii dintre cei mai cunoscuți regizori români. Aici amintim: „Actorul şi sălbaticii” şi „Mitică Popescu”, în regia lui Manole Marcus, „Secvenţe”, regia Alexandru Tatos, „Restul e tăcere”, regia Nae Caranfil.

Debutul l-a avut la Teatrul de Stat din Sibiu, în 1964, interpretând rolul Andrei din Passacaglia. A dăinuit pe scena Teatrului Național din București o perioadă de mai bine de două decenii, cu roluri în peste 30 de spectacole, până să plece în Germania, în 1987, revenind in țară în 2005.

Agerpres afișează mesajul unui comunicat transmis de colegii de breaslă ce i-au fost apropiați:

Întregul colectiv al Teatrului Naţional îl regretă şi este alături de familia îndoliată.”

De asemenea, s-au anunțat și detalii cu privire la înmormântare. Aceasta va avea loc vineri, la ora 11,00, la Cimitirul Tudor Vladimirescu.

Bună, mă numesc Raluca și nu, nu sunt critic de modă. Dar am 16 ani și o sete excesivă de drept. Mă înclin cât de tare pot spre această latură a justiției și am născut un vis arzător: biroul propriu de avocatură. Momentan îmi trăiesc viața de licean la filologie, îmi dezvolt pasiunea pentru proză și opinie, iar dacă vei fi atent pe medalionul meu, vei observa o aspirație spre poezie. Sper ca ceea ce citești din partea mea să te facă să spui „Fata asta chiar trebuie citită!”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Derulează înapoi