Gheorghe Verman
Gheorghe Verman

Radioul public, în doliu! Gheorghe Verman, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de radio din România, a murit!

Gheorghe Verman, un pionier al radioului românesc, este cel care a pus bazele rețelei Departamentului studiourilor Locale și Teritoriale din cadrul Radio România și Antena Satelor!

Deși s-a stins din viață, la 78 de ani, Gheorghe Verman a rămas în memoria noastră, a părinților și a bunicilor noștri. Timp de 30 de ani, Gheorghe Verman a realizat emisiuni în cadrul Radio România și al Antenei Satelor, emisiuni care au rămas în Fonoteca de Aur a Radioului și Televiziunii, scrie RADOR.

Până să ajungă la radioul public, Gheorghe Verman a fost profesor în cadrul studiilor speciale, care, timp de doi ani, au fost organizate de Ministerul Afacerilor Externe.

El provine din Constanța, dar și-a făcut studiile la Moscova, în Rusia. La sfârșitul anilor ’60, s-a angajat la Televiziunea Română. Acolo, el a fost realizator de emisiuni. Pe el îl știți din „Viața Satului”, emisiune pe care, cu siguranță, fiecare dintre noi o cunoaște.

În 1991 avea să pună bazele Antenei Satelor, un post local de radio, din sudul țării, care emitea în județele Argeș, Dâmbovița, dar și în municipiul București. Un an mai târziu, Gheorghe Veman ajunge director general adjunct și șef al Departamentului de Actualități Radio.

Mai târziu, el avea să întemeieze și să conducă Departamentul Studiourilor Teritoriale și Locale.

Gheorghe Verman a scris și cărți: „Poartă la sfinţenie”, „Gate to Sanctity”, „Tărâmul îngerilor”, „Reîntâlniri pe uliţa mare”. Un iubitor al  satului, al folclorului românesc, el a fost unul dintre puținii oameni care a înțeles că veșnicia s-a născut la sat. Astfel, Gheorghe Verman a realizat, timp de aproape trei decenii, emisiuni de săteni, despre folclor sau despre viața de la sat.

Glasul lui Gheorghe Verman îl puteți auzi și dumneavoastră. Cu sigurață vă va cuceri, la fel cum a cucerit prin intermediul radioului, inimile a sute de români!

 

Sursă photo: Facebook