protestul din 10 august

S-au dat verdictele procurorilor DIICOT cu privire la protestul din 10 august!

"├«n ╚śtiri" by

O parte din ancheta privind protestul din 10 august 2018 a fost solu╚Ťionat─â de procurorii DIICOT. Dosarul ÔÇ×10 augustÔÇŁ a fost clasat par╚Ťial. Dup─â ce recent ar fi ap─ârut zvonuri ├«n pres─â cum c─â investiga╚Ťiile ar fi ├«nchise, iat─â c─â ast─âzi avem rezultatul. Sau cel pu╚Ťin c├óteva dintre ele.

Verdictele procurorilor DIICOT?

  1. Nu a fost lovitură de stat, pentru că nu au fost găsite probe în acest sens.
  2. Reprim─ârile violente nu ar fi fost organizate din timp, a╚Öa cum sus╚Ťineau la acea vreme unii dintre participan╚Ťi.

Drept urmare, urm─ârirea penal─â ├«nceteaz─â pentru ╚Öefii jandarmeriei, pe motiv c─â nu exist─â suficiente probe cum c─â aplanarea violent─â a conflictului ar fi fost planificat─â dinainte. A╚Öadar, cei afla╚Ťi la conducerea jandarmeriei la acea vreme, au fost sco╚Öi de sub urm─ârire penal─â. A╚Öadar, cercet─ârile efectuate de c─âtre procurorii DIICOT arat─â c─â Sebastian Cuco┼č, C─ât─âlin Sindile ┼či Mihai Dan Chiric─â┬ásunt vinova╚Ťi de complicitate la abuz ├«n serviciu┬á╚Öi┬ácomplicitate la participa┼úie improprie la purtare abuziv─â.

Pe de alt─â parte, decizia Jandarmeriei de a aplana protestul, a fost una legitim─â. Protestele au luat o turnur─â violent─â, ajung├óndu-se ca, o femeie jandarm s─â fie b─âtut─â de mul╚Ťime iar pisolul s─â-i fie furat.

Restul investiga╚Ťiilor au fost direc╚Ťionate spre Sec╚Ťia Militar─â a Parchetului General, pentru investiga╚Ťii am─ânun╚Ťite ├«n cazul jandarmilor care au agresat fizic protestatari, ├«n mod nejustificat.

Dosarul a fost anchetat ini╚Ťial de c─âtre procurorii din cadrul Parchetului Militar. Ulterior el a fost declinat spre DIICOT ╚Öi disjuns de procurori. Acum, dosarul ÔÇ×10 augustÔÇŁ, cu privire la protestul din 10 august 2018, a fost clasat par╚Ťial, fiind trimis mai┬á departe pentru cercet─âri.

Cum s-a ajuns la aceste concluzii? Citește aici!

Am 20 de ani ╚Öi studiez Jurnalismul. Obi╚Önuit─â cu scrisul ╚Öi ÔÇ×ecosistemulÔÇŁ Mass-Media, am ales s─â scriu aici ╚Ötiri. La fel ca mama, sunt o fire de ne├«nduplecat, dar r─âbd─âtoare. Intui╚Ťia ╚Öi spiritul de ini╚Ťiativ─â le-am mo╚Ötenit de la tata. Talentul? Este doar al meu, ├«l cultiv ├«nc─â de pe vremea c├ónd f─âceam liniu╚Ťe ╚Öi bastona╚Öe. Acum m─â cite╚Öti aici ╚Öi sunt m├óndr─â de asta!

Las─â un r─âspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi