locuri suplimentare
locuri suplimentare

Începând cu anul acesta, elevilor cu nevoi educaţionale speciale le vor fi alocate locuri suplimentare în şcoli, peste numărul de locuri din unităţile respective din învăţământ. Măsura a fost luată în urma unui parteneriat dintre Ministerul Educației și Cercetării și Autoritatea Naţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii.

Elevii care au beneficiat de locurile speciale au susținut examenul de Evaluare Națională în secțiunea specială. Repartizarea lor a avut loc pe data de 6 iulie, odată cu cea a elevilor aparținând minorităților rrome. Aceasta a fost separată de repartizarea computerizată pentru restul elevilor, care a avut loc pe data de 10 iulie.

O nouă etapă de repartizare a elevilor rromi și a elevilor cu cerințe educaționale speciale va avea loc între 30 iulie și 3 august.

În București, cea mai mare notă la repartizarea pe locuri suplimentare a fost 9.93. Elevul cu această notă a optat pentru specializarea matematică-informatică, la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”. În același timp, îngrijorarea vine în cazuri precum ultimul. Cel al unui elev care a intrat cu media de admitere 2.22 la o specializare la care, în mod normal, se putea intra doar cu media 9.80, conform Adevărul.ro.

Autor: Călin Raluca