Klaus Iohannis își declară nemulțumirea
Klaus Iohannis își declară nemulțumirea

Klaus Iohannis își declară nemulțumirea și crede că PSD dă dovadă de inconștiență. Partidul politic aflat la guvernare a fost acuzat că, prin proasta legiferare îngreunează combaterea pandemiei și că  astfel, zeci, poate chiar sute de vieți vor avea de plătit!

În ultima ședință de presă din 14 iulie, Președintele Iohannis și-a exprimat nemulțumirea față de unul dintre partidele aflate la guvernare. După spusele președintelui, modul în care PSD legiferează nu este unul eficient și-și transmite regretul asupra acestui lucru:

„(…) vă spun drept că sunt siderat (stupefiat) de felul în care PSD a reacţionat şi reacţionează în Parlament acum, când este în discuţie o lege foarte importantă, legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave şi carantinarea persoanelor. Este o lege care a fost introdusă în Parlament în regim de urgenţă şi toată lumea, pe bună dreptate, s-a aşteptat să fie discutată în regim de urgenţă, fiindcă este nevoie de ea. Este urgentă nevoie de această lege”.

Klaus Iohannis tratează cu răceală proiectul de lege privind carantina și izolarea persoanelor infectate cu SARS-CoV-2. Atitudinea cu care proiectul de lege a fost tratat, declară președintele, este una cinică. De asemenea, Președintele nu se declară mulțumit și spune că Partidul social Democrat pune bețe procesului de combatere a epidemiei.

Una peste alta, putem să constatăm că PSD tergiversează această discuţie. Şi trebuie să recunosc că şi pe mine mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD, tergiversând adoptarea acestei legi. Şi, în acest fel, ce se întâmplă de fapt este că PSD privează Guvernul de un instrument foarte important, absolut necesar în combaterea acestei epidemii. Privează Guvernul de acest instrument, care reglementează izolarea şi carantinarea”.

Președintele Iohannis: „Nu a mai exitat boală cu un impact atât de profund”

COVID-19 este una dintre cele mai grave boli care s-au abătut asupra întregii lumi, iar președintele este de aceeași părere. Infecția cu această boală afectează țările, viețile personale și aduce un mare impact asupra bunului mers al națiunilor:

„Din nefericire, pandemia care s-a abătut asupra lumii, COVID-19, este cea mai gravă criză sanitară, cea mai gravă pandemie, din ultimul secol. De 100 de ani încoace, nu a mai existat o boală cu un impact atât de profund, un impact care se resimte în viaţa fiecăruia, în viaţa naţiunilor, care se resimte foarte puternic în economiile naţionale”.

Președintelui îi vine greu să creadă că există oameni care care încă pretind că infectarea cu Coronavirus nu este altceva decât o simplă răceală. El vorbește și despre cei care susțin că boala (care afectează toată planeta), este defapt o teorie a conspirației:

„Este greu de imaginat cum pot fi unii care umblă pe la televizor, pe stradă, şi spun că nu este niciun pericol, că putem să ne relaxăm, că de fapt boala asta este una uşoară. Ba alţii chiar, adepţii unor teorii conspiraţioniste, spun că nici nu există boala”.

În țară, pandemia își face din nou simțintă prezența.

Până la ora actuală au fost înregistrate peste 637 de noi cazuri. De asemenea, de pe urma virusului au murit 30 de oameni.

Președintele Klaus Iohannis își declară nemulțumirea față de un proces legislativ greoi, care în plină pandemie, nu face altceva decât să pună piedici unei bune organizări. Ba mai mult, pentru că procesul de a legifera nu este unul corespunzător, ar putea exista repercusiuni:

„Vă spun drept – este extrem de trist, este şocant, fiindcă această tergiversare, (…), poate să coste viaţa a zeci, doamne fereşte, poate chiar a sute de români”.

Iohannis vrea ca PSD să-și pună roțile-n mișcare. Avem nevoie de această lege. Dacă nu, vor exista repercusiuni:

„Reiau apelul meu către Parlament: finalizaţi discuţiile! Aprobaţi o formă bună pentru această lege! Altfel, veţi fi, moralmente, răspunzători de moartea poate a zeci sau chiar a sute de români!(…)”