Monica Anisie : „Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la şcoală şi alţii vor urmări cursurile online”!

0
823 views
Monica Anisie
Monica Anisie

Astăzi, 13 iulie, Monica Anisie, Ministrul Educației a afirmat faptul că șansele sunt mici ca școala să se redeschidă din toamnă. Aceasta a spus că cel mai bun scenariu este cel în care o parte dintre elevi vor veni fizic la școală iar ceilalți vor participa online. Și invers în funcție de starea de sănătate a elevilor.

„Am analizat modalităţile în care am putea redeschide unităţile de învăţământ începând cu 2020 – 2021. Toate scenariile pe care le avem ţin cont de recomandările Ministerului Sănătăţii.

Cel mai bun scenariu va fi, dacă Ministerul Sănătăţii va face această recomandare, va fi acela în care elevii, unii vor fi la şcoală şi alţii vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcţie de situaţia epidemiologică.(…) Unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situaţie normală. Dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, continuăm învăţarea online”, a explicat Monica Anisie, la Digi 24.

„E adevărat că am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situaţie dificilă. Ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăţi ceea ce s-a făcut. Ministerul Educaţiei a dat banii pentru achiziţia de tablete. Caietul de sarcini a fost dat, a fost deja iniţiată procedura, termenul impus este 10 septembrie”, a mai spus ministrul Educaţiei, Monica Anisie.