În Tokyo, furturile sunt permise la o galerie de artă pentru a apropia publicul de opere!

0
58 views
Tokyo
Tokyo
În Tokyo, o galerie de artă a propus o nouă abordare vizitatorilor, aceea de a „fura” operele de artă expuse. Operele de artă au ajuns repede pe site-urile specializate de licitație, potrivit news.ro.

Organizatorii au încercat să țină evenimentul confidențial, însă acesta s-a răspândit în rețelele de socializare cu repeziciune. Astfel încât, la momentul deschiderii expoziției, 200 de persoane deja așteptau în afara incintei. Deși proiectul era prevăzut pentru o perioadă de zece zile, au fost suficiente 10 minute ca toate operele să dispară. Înainte ca organizatorii să poată explica neînțelegerea, echipajele de poliție deja ajunseseră la galeria de artă.

Experimentul viza apropierea dintre artă și consumator. „Posibilitatea de a fura obiecte permite atragerea unui public mai larg şi oferă vizitatorilor o anumită plăcere datorată transgresiunii”, potrivit lui Minori Murata, artist care a expus portofolii cu bani şi extrase de cărţi de credit.

Japonezii sunt un popor supus, nu sfidează regulile. Țara este înregistrată cu o rată foarte scăzută a criminalității. Anumiți participanți din galeria de artă au arătat că sunt un popor civilizat.  Dovadă că atunci când unul dintre ei „şi-a pierdut geanta cu portofel, obiectul a fost înapoiat unei persoane de la organizare şi restituit proprietarului”, a subliniat Minori Murata.

Autor: Raicu Anca