Cei condamnați pentru corupție vor rămâne fără pensii speciale!

0
79 views
Cei condamnați pentru corupție
Cei condamnați pentru corupție

Cei  condamnați pentru fapte de corupție vor rămâne fără pensii speciale! O posibilă lege a trecut deja de Camera Deputaților și are nevoie doar de semnătura Președintelui.

Proiectul de lege se aplică momentan celor din Parlament, demnitarilor locali și magistraților. Dacă un lucrător în subordinea statului a fost sau este pedepsit pentru infracțiuni precum luare/dare de mită sau trafic de influență, el urmează să-și piardă pensia specială, pe care o  primește serviciului desfășurat în subordinea statului.

Ulterior, în proiectul de lege vor intra categorii de lucrători ai statului din mai multe domenii. Sunt vizați membrii Curții de Conturi, judecători ai CCR, grefierii, diplomații și personalul consular. Nu scapă nici personalul profesionist din Aviația Civilă sau membrii ai MAI sau MApN (militari sau polițiști), potrivit Monitorul Justiției.

Astfel, cei condamnați pentru corupție nu vor mai primii de la stat pensii speciale, indiferent de cât de mult a trecut de la data ispășirii pedepsei.

CCR  a declarat carantina și izolarea neconstituționale. Ce spune Le Monde? Află aici!