UBB
UBB

UBB Cluj-Napoca ocupă primul loc în topul universităților din țară, conform clasamentului Leiden. Acest lucru relevă din nou excelența învățământului superior clujean.

Rankingul Leiden este cel mai prestigios clasament al universităților la nivel european. Acesta clasifică instituțiile de învățământ superior după capacitatea lor de a genera cunoaștere prin cercetare științifică, exprimată în publicații științifice indexate în Web of Science. În anii precedenți, UBB a fost menționat și în alte clasamente de acest gen, precum topul Shanghai.

În analiza Leiden, UBB Cluj Napoca este urmată de Universitatea Politehnică București.

Universitatea clujeană ocupă locul 976 din 1176 incluse în clasament, și din cele aproximativ 30.000 de universități existente la nivel internațional. Din păcate, doar cele două universități românești sunt incluse în acest ranking.

„Totuși, este oarecum trist că avem doar două universități din România în rankingul european care arată cel mai direct capacitatea de a genera cunoaștere care chiar contează internațional”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, conform monitorulcj.ro.