Academia de Poliție

Patru din șase decani de la Academia de Poliție au tezele de doctorat plagiate!

"în Știri" by

Până în prezent patru din cei șase decani ai Academiei de Poliție au intrat în atenția publică din cauza tezelor de doctorat. Pe rând, Ionuț Andrei Barbu, Cristian Eduard Ștefan, iar acum Marian Porojan, au întâmpinat probleme cu lucrarea doctorală. Până acum, se știu patru cazuri de acest fel, însă doar trei au fost analizate. 

În privința celui din urmă, cel puțin 194 de pagini ale tezei sunt inspirate fie din alte lucrări, fie din surse online.

Acesta a obținut diploma de doctor în Ordine publică și securitate națională în 2010, cu lucrarea intitulată „Privativizarea serviciilor de Securitate. Implicații și determinări asupra securității naționale“. O simplă cercetare a acestei scrieri va da în vileag plagiatul fără scrupule, întrucât inclusiv notele de subsol ar fi fost inspirate din alte scrieri. De asemenea, capitolul introductiv este plagiat, drept urmare, decanul Facultății de Jandarmi nu s-a străduit prea mult să ascundă uriașa gafă.

Dintre lucrările care au servit drept inspirație pentru Marian Porojan sunt:„Comunicarea Comisiei către Parlamentul European și Consiliu privind dialogul public – privat în cercetarea și inovarea în domeniul securității” sau „Codul de conduită și etică pentru domeniul securității private“, așadar, documente europene.

Mai mult decât atât, se pare ca PressOne a atras atenția în 2016 că tema aleasă de decanul Facultății de Jandarmi, și nu numai, nu are o definire clară, ea nu corespunde unei anumite științe.

Cei care totuși au optat pentru OPSN – ca domeniu al lucrării doctorale, au lăsat în urmă un procent de plagiat absolut uimitor: 74,3%!

Răspunsul lui Marian Porojan, referitor la toate acuzele care i s-au adus este acela că nu are posibilitatea de a oferi mai multe detalii „pentru că nu sunt abilitat să o fac”, lăsând totul la interpretarea publicului.

Mă numesc Delia, am 20 de ani și sunt studenta la Universitatea din Pitești. Studiez Litere, așadar, mă recomandă pasiunea pentru literatură, limbi străine și cunoașterea mentalităților mai multor civilizații. Pe lângă aceste pasiuni care par, poate, prea serioase, se adaugă altele și mai și: religia și astrologia. Dar bineînțeles că iubesc viața, îmi iubesc vârsta și profit la maxim de această perioadă! În viitor aș vrea să devin profesoară, pentru că sper că voi reuși să schimb destinele mai multor tineri, iar în paralel as vrea să-mi împlinesc pasiunea: aceea de a scrie.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi