Le Monde

„Le Monde” afirmă că protecția față de Coronavirus, în România, este „anticonstituțională”!

"în Știri" by

Cotidianul francez „Le Monde” notează că: „În România, să te protejezi de Covid-19 este „anticonstituţional”!, conform news.ro

„Le Monde” scoate în evidență faptul că o hotărâre luată de către Curtea Constituţională din România „blochează” măsurile implementate de Guvern, cu privire la gestionarea epidemiei de Covid-19!

„Ai simptome? Eşti testat pozitiv cu Covid-19? Ai fost spitalizat? Nicio problemă, în România Curtea Constituţională garantează tuturor bolnavilor infectaţi, deplina libertate de mişcare”, precizează Mirel Bran.

Hotărârea luată scoate in evidență faptul că o carantină impusă de Guvern, pentru a împiedica răspândirea noului Coronavirus, este „o adevărată privare de libertate” şi „o restricţie a drepturilor fundamentale”, adică măsurile implementate de Guvern, pentru a putea controla pandemia de Covid-19, sunt considerate „anticonstituţionale”.

Românii care au fost spitalizaţi, deoarece au fost infectați cu Covid-19, pot să plece acasă de la spital, completând o cerere.

Prin această hotărâre, peste 600 de persoane bolnave, din peste 7.800 spitalizate, au plecat fără grijă acasă.

Potrivit hotărârii, autorităţile nu mai au dreptul de a-i opri pe aceștia să intre în contact cu alți oameni!

„Nu putem să-i împiedicăm să plece!”, mentionează directoarea Spitalului Marius Nasta de la Bucureşti,  Beatrice Mahler.

„Noi, medicii, încercăm să le explicăm riscurile la care se expun. Însă tânărul în vârstă de 24 de ani care tocmai a plecat ne-a dat asigurări că nu va intra în contact cu alte persoane şi şi-a chemat părinţii, care au venit să-l ia”, a completat Beatrice.

Premierul Ludovic Orban nu este deloc încântat de hotărârea CCR.

„Nu este prima oară când Curtea Constituţională încearcă să ne împiedice să veghem la sănătatea şi la viaţa cetăţenilor noşti”, declară Orban.

„Curtea a anulat deja toate amenzile aplicate persoanelor care nu au respectat starea de urgenţă. Nu pot decât să le recomand românilor să respecte deciziile Guvernului pentru a se proteja pe ei înşişi. Nu ţineţi cont de hotărârile Curţii, fiţi responsabili până când Parlamentul ne dă o nouă lege”, a mai adăugat premierul.

Deși premierul a insistat, cele peste 600 de persoane infectate nu au rămas la spital, acestea întorcându-se în familie şi plimbându-se liber pe străzi și în spații publice, în timp ce numărul contaminărilor creşte de la o zi la alta.

„Timp de câteva luni am avut o medie de 125 de persoane infectate pe zi”, a precizat, marţi, Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru.

„Acum avem aproximativ 450 de cazuri noi pe zi. Hotărârea Curţii ne-a luat toate mijloacele de a acţiona şi ne complică misiunea. Avem identitatea bolnavilor care au părăsit spitalele, dar nu putem face nimic. Există oameni care îndeamnă la nerespectarea regulilor, dar a venit timpul să uităm politica. Nu este în joc un mandat politic, ci sănătatea populaţiei în următorii zece ani”.

Salut! El este Florin și îți mulțumește pentru ca i-ai citit articolul. Pasionat încă de mic de arta scrisului, el compune poezii și își exprimă opinia în scris despre ceea ce simte, iar mai nou se ocupă de știri. A absolvit Colegiul Național ,,George Coșbuc" Năsăud, profil Mate-Info, iar acum studiază Ingineria Economică în cadrul UTCN. Multă lume l-a întrebat cum de a ales să studieze științele reale, având înclinația spre a scrie, astfel că motto-ul lui în viață este: ,,Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume"!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi